phishing
ÖNGÖRÜLÜ OLMA KABİLİYETİ ve BU YETENEĞİN KÖRELTİLME...
Julia Gül Arslan

Julia Gül Arslan

EVRENSELLİK ÖZLEMİ

ÖNGÖRÜLÜ OLMA KABİLİYETİ ve BU YETENEĞİN KÖRELTİLME SENARYOSU! (devam)

15 Mayıs 2016 - 18:09

 

2015 yılı, Çanakkale Savaşının 100.yıl dönümüydü ve başta Türkler, Avustralya,  Yeni Zelanda ve Ermenistan ve Ermeni diasporası için de büyük bir yıldı.

Türkiye hariç, Avustralya,  Yeni Zelanda ve Ermeniler (dünyanın her yerindeki Ermeniler…)  uzun yıllar öncesinden anma hazırlıklarına başladılar. Onlarca proje  için büyük yatırımlar yaptılar. Bu anma programlarına dair yaptırımları en az beş yıl öncesinden duyurdular.

Ben de okullara konferansa gittiğimde;  “sizler 100 yıl etkinliği için bir proje düşündünüz mü?”  diye sorardım ve konuya ilgi çekmeye çalıştım. Bazı okullar bu konuda hassasiyet gösterdiler ama çoğu son dakika programları ya da Atatürk’süz anma programlarıyla geçiştirdiler. Bu konuya dair yazılacak çok şey var. İnsan diğer ülkelerden konuya verilen önemi görüp Türkiye’de bu konunun önemsizleştirildiğini görünce insan kahroluyor. Çünkü bu savaş henüz bitmedi. Hala 100 yıldır devam ediyor. Bunu anlamamak artık mümkün değil ama çocuklarımız bu konuya dair herhangi bir uzak görüşlülük anlayışı geliştiremeden büyüyorlar. Sonra da küresel gelişmeleri kolay algılayamıyorlar ne yazık ki.

 

***

Türkiye’nin Birinci Dünya ve Çanakkale Savaşının günümüzdeki önemini kavraması için çabayı bırakın birtakım sayısız komplolara da açık hale gelmiştir artık. Bu komplolar her zaman var elbette ama bu defa net olan kendi bizzat yaşadıklarımdır.

Daha önceki yazılarda, Türkiye ve Türkler özellikle Avustralya ve Yeni Zelanda’da yıllardır Atatürk ANZAK Anneleri için söylediği sözlerin üstünden çok itibar kazandığını ve  2011 yılında, Avustralya Gaziler Kuruluşu (RSL) ana caddelere Atatürk’ün sözlerini büyük posterler halinde astığını yazmıştık.

Aşağıda buna dair fotoğrafları görebilirsiniz;

Yukarıda,2011 yılında, Melbourne ana cadde tramvay duraklarındaki Atatürk’ün ANZAK!’lar için söylediği sözlerin önünde Mehmet Balıkel ve Julia Gül Arslan

Gelin görün ki, anladığım kadarıyla, Türkiye’nin en saygın gazetecilerinden sayın Cengiz Özakıncı Atatürk o sözlerindeki bir kısmın; “Bizim için Coniler ile Mehmetler arasında bir fark yoktur” tümcesinin  sonradan ilave edildiğini, Bütün Dünya dergisinde yazdı demiştik. Bunun üzerinde sanırım birilerinin işine gelmiş ki, Atatürk’ün söylediği sözlerin tamamının aslında adeta olmadığını olduğunu yazan saygın yabancı gazeteciler oldu.(1)(2)(3)(4)

 

***

Bu arada sayın değerli araştırmacımız neden bekleyip de, Türkleri bu konuda itibarını sarsacak şekildeki bu açıklamayı 100 yılda yapmıştır? Bunu kendisine sormak istedim. Umarım iyi bir gerekçesi vardır. Türkiye’nin saygınlığına karşı bu değerli araştırmacı bir darbe gelsin istemezdi elbette. Değerli araştırmacımızın yazısı yanlış anlaşıldı ise araştırmacı kimliği ile yine ardından gelen  ( Avustralya ve Yeniz Zelanda’daki  )  gelişmeleri takip edip açıklama yapması gerekmez miydi?

Şükürler olsun ki,  bazı sağduyulu Avustralyalılar; “ ne fark eder güzel sözler!”  diye yorumlar yapmışlardır.

Şimdi acilen Cengiz Özakıncı’nın ya da başka bir araştırmacının (Erol Mütercimler gibi) bu konuyu açıklığa kavuşturması gerekmektedir. Çünkü doğrusu ben de tam olarak ne olduğunu anlamakta zorlandım. Kaç gün araştırmaya çalıştım. Kısacası, bu sözlerin tamamı mı yoksa sadece bir kısmı mı doğru değildir. Bütün Dünyadaki yazıda sadece bir kısmı olduğu anlaşılıyor ama bu yazı üzerine sözlerin tamamının varlığı tartışıldı ve muazzam bir şüphe oluşturulmuştur.

 

Bu konu kolay kolay geçiştirilemez-geçiştirilmemeli-unutturulmamalı ve  üzerinde daha fazla araştırma yapılmalıdır.

Bu konu, Türkiye’nin itibarının meselesidir. Bu konu, Atatürk’ün ve tüm Türklerin itibarının meselesidir. Bu sözlere, yıllardır, önemli devlet adamlarının ANZAK günü konuşmalarında, kitaplarda hemen hemen her yerde gururla yer verilmiştir.

 

***

Dünyada savaştan sonra birbirine dost kalmış nadir ülkeler vardır. Bu nadir dostluk sadece Türk –Avustralya-Yeni Zelanda arasındadır ve bu dostluğun mimarı Atatürk’tür. İzlediğim kadarıyla Avustralya’da Türklerin itibarını eritme senaryosu yazılmış ve oynanmaya başlanmıştır. Avustralya(Melbourne) ANZAK Günü yürüyüşlerinden sorumlu Türk Gaziler Derneği ( RSL)  Atatürk’ün sözlerine ve posterine yer vermemesiyle dostluk karşıtlığının çırasını bilerek ya da bilmeden yakmıştır.

Kendi ayağına kurşun sıkmakla görevli ve anlayış özürlüsü bazı zihniyetler kısa süreliğine de olsa yine başarmışlardır ama dostluğa karşı verilen bu çabalar ve komploların farkındayız ve bu düşmanlık ateşini saman alevi gibi kalacak, korlaşmasına izin vermeyeceğiz,  bizler  söndüreceğiz, biline….

 

***

 http://www.theguardian.com/news/2015/apr/20/ataturks-johnnies-and-mehmets-words-about-the-anzacs-are-shrouded-in-doubt

http://honesthistory.net.au/wp/tracking-ataturk-honest-history-research-note/

http://www.guncelmeydan.com/pano/yabanci-akademisyenler-ataturk-anitlarina-kazinan-johnnyler-ve-mehmetcikler-i-tartisiyor-cengiz-ozakinci-t40374.html

http://ereglibulteni.com/haber-detay/1/5067/the-guardian:-%E2%80%98coniler-ve-mehmetler%E2%80%99-sozleri-kuskuya-gomuldu.htm

http://www.diken.com.tr/avustralyada-gazeteci-mc-intyre-anzak-gunu-tweetleri-nedeniyle-isten-atildi/

http://www.guncelmeydan.com/pano/avustralya-basininda-mustafa-kemal-i-esir-alan-anzaklar-masali-cengiz-ozakinci-t40832.html

 

***

Bu konu, kolay kolay kapanmayacak-kapatılamaz-kapatılmamalı!

Türkiye’nin, Türklerin, Atatürk’ün itibarı için, bu hepimizi ilgilendiriyor ve hepimizin bu konuya ilgi duyma ve açıklığa kavuşturma zorunluluğu vardır.

 

(((((((YAZININ DEVAMI BU LİNKTE... ))))))

http://www.kurtulusgazetesi.com.tr/yazarlar/julia-gul-arslan/arastirmaci-yazar-cengiz-ozakinci/374/

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar