phishing

Üniversiteye giden en kolay yol meslek yüksekokulundan geçiyor

Üniversiteye giden en kolay yol meslek yüksekokulundan geçiyor

Üniversiteye giden en kolay yol meslek yüksekokulundan geçiyor
19 Nisan 2016 - 17:31

Uzmanlar Türkiye’de meslek yüksekokulu stratejisini ve meslek yüksekokullarının durumunu değerlendirdi. Üniversiteye geçişteki en kolay yolun meslek yüksekokulları olduğunu söyleyen Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, “Gençler, yüksekokuldan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) yaptığı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile rahatlıkla üniversiteye geçebilirler aynı zamanda da meslek sahibi olurlar” dedi.

Temel mesleki eğitimin lise sıralarından başladığını ve öğrencilerin aynı doğrultuda meslek yüksekokulları sayesinde eğitime devam edebildiklerini belirten Levent Uysal, şunları kaydetti:

“Meslek yüksekokulu mezunları uygulamalı teknikerlerdir. Uygulamayı yapan, operasyonları yöneten çekirdek kişilerdir. Bundan dolayı da bir şirket için çok önemlilerdir” dedi. Meslek yüksekokulu mezunlarının en önemli özellikleri aranan insan olmalarıdır. Yani iş bulma ve sürdürülebilirlik oranı çok yüksek olan mesleklerdir. Her şeyden önemlisi yaptıkları işi zaten çok iyi yaptıkları için sürekli ihtiyaç duyulan insan kaynağı demektir. Meslek yüksekokulundan DGS ile lisans bölümüne geçmek de çok kolaydır.”

 

DGS SAYESİNDE LİSANS EĞİTİMLERİNİ TAMAMLAYABİLİRLER

Meslek yüksekokullarının gelişimi için MYO’lar ile kurumlar arasında birçok anlaşma yapıldığını ifade eden Uysal, şöyle devam etti: “İşbirliği anlaşmaları yaparak çocuklarımızın iş dünyasına hızlı girmesini sağlamalıyız. Şirketlerin de aranan insanlar bulmasını hızlandırmak için kurgulanan anlaşmalar var. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan anlaşmalar var. Yükseköğretim Kurumu ile yapılan anlaşmalar var. En hızlı şekilde sektörlere aranan insan kaynağı sunuyoruz. Ben üniversiteleri büyük insan kaynağı şirketleri olarak görüyorum.”

Meslek yüksekokullarına geçiş hakkı kazanan gençlerin mutlaka bu haklarını değerlendirmesi gerektiğine, 2 yılın sonunda isterlerse DGS sayesinde lisans eğitimlerini tamamlayabileceklerine vurgu yapan Uysal, “Üniversiteye giden en kolay yol meslek yüksekokulundan geçiyor. Burada şöyle bir artı var hem okurken iş tecrübesi ve meslek ediniyorlar hem de daha sonra lisans diplomalarına sahip oluyorlar.”●iha

YORUMLAR

  • 0 Yorum