phishing

Zafer Kalkınma Ajansı 2023 Yılı (SOGEP) Değerlendirme Sonuçları Açıklandı

Zafer Kalkınma Ajansı 2023 Yılı (SOGEP) Değerlendirme Sonuçları Açıklandı

Zafer Kalkınma Ajansı 2023 Yılı (SOGEP) Değerlendirme Sonuçları Açıklandı
21 Mayıs 2023 - 09:17


 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) tarafından 2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (2023 SOGEP) kapsamında sunulan 9 projeden 4’ü ilk değerlendirme sonuçlarına göre destek almaya hak kazandı.
 
Yatırım tutarı toplam 11.4 milyon TL olan 4 projeye ZAFER tarafından yaklaşık 8 Milyon TL destek sağlanacaktır. Söz konusu projeler kapsamında 414 kişinin mesleki bilgi ve becerilerinin artırılması ile girişimcilik konularına yönelik eğitimlerin verilerek iş gücüne katılmalarının desteklenmesi ve kendi işini kurmaları; 45 kişinin ise doğrudan istihdam edilmesi öngörülmektedir.
 
Programa ilgi gösteren bölgemizdeki tüm kurum ve kuruluşlara, projelerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.
 
2023 SOGEP Kapsamında Destek Almaya Hak Kazanan  4 vilayetten 4 ayrı proje oldu.Afyonkarahisar’dan destek almaya hak kazanan Zeolit ile Başmakçı’da Kaliteli Yumurta projesi 4 milyon 292 bin lira tutarında ve Ajans tarafından prpjeye 2 milyon 146 bin lira destek sağlanacak.
Projeye ilişkin kısa not şöyle ;
Destek almaya hak kazanan proje sahibi firma : ANFORA Sağlık Hizmetleri İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.
Afyonkarahisar’ın Merkez ve Başmakçı ilçelerinde uygulanacak sosyal sorumluluk projesiyle tarımdan sağlığa kadar geniş bir kullanım alanı olan zeolitin yumurtacılık sektöründe yem katkı maddesi olarak kullanılmasına yönelik üretim altyapısı oluşturulacak ve aylık 100 bin kanatlının ihtiyacını karşılayacak 2 ton yem katkısı 15 ay boyunca (toplam 30 ton) yumurta üreticilerine ücretsiz sunulacaktır. Bu süre sonrasında 24 ay boyunca yem katkısı üreticilere maliyetine verilecektir. Proje kapsamında 1 veteriner ve 1 teknisyen olmak üzere toplam 2 genç istihdamı gerçekleştirilecektir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum