phishing

Hıdırellez Etkinliği Suçıkanda Gerçekleşti

Hıdırellez Etkinliği Suçıkanda Gerçekleşti

Hıdırellez Etkinliği Suçıkanda Gerçekleşti
07 Mayıs 2018 - 11:55

Dinar’da yıllardır sürdürülen ve geleneksel hale gelen 6 Mayıs Hıdrellez şenlikleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da belediye tarafından suçıkan parkta bir organizasyon düzenlendi.

Afrin operasyonu nedeniyle Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali etkinliklerinde ve Hıdırellez programı içerisinde konser etkinlikleri yer almadı. Program saat 13:30 da suçıkan park girişinde belediye tarafından ikramlarla başladı. Başkan Saffet Acar, eşi Günsel Acar hanımefendi ve zabıta ekipleri tarafından Hıdırellez etkinliklerine katılan vatandaşlara pilav ikramı yapıldı.

Esnaflarında tezgah ve stant açtığı programda yağmur nedeniyle katılım beklenenden az oldu. Başkan Acar, geleneksel hıdırellez etkinlikleri çerçevesinde piknik yapmaya gelen vatandaşların sofralarına ziyaretlerde de bulunarak hal ve hatırlarını sordu. Yağmur nedeniyle ertelenen program, yağmur sonrası geçte olsa başladı. Ödüllü yarışmaların yapıldığı programda; çocuklar, bayanlar ve erkekler; en güzel ses ve sandalye kapma yarışı yaptılar. Kazananlara ödül ve hediyeler verildi. Programda son olarak ise Bolvadin Devlet Hastanesinde sağlık memuru olan Dinar hemşehrimiz Fahri Baytaroğlu’nun da içinde olduğu ve Türkiye genelinde çeşitli birincilikler ve derece alan Bolvadin Halk Eğitim Merkezi HOYEK Halk Oyunları Ekibi tarafından gösteri düzenlendi. Gösteriye vatandaşlardan yoğun ilgi oldu. Yapılan etkinlikler sonrasında Başkan Saffet Acar konuşmasında şunları söyledi; “Değerli gençlerimizi kutluyorum, gerçekten içimiz ısındı psikolojik olarak rahatladık. Tabi ki değerli evlatlarımız, Dinarlı çocuğumuz burada Fehmi Baytar, ona da çok teşekkür ediyorum. Gençlerimiz ile gurur duyuyoruz, kendilerini kutluyorum.” dedi  

YORUMLAR

  • 0 Yorum