phishing

Gazeteci Polat Yılmaz : Saffet Acar listeden ayrılarak yanlış yapmıştır  Ayrılması o bölgeyi mutlaka etkiler

Gazeteci Polat Yılmaz : Saffet Acar listeden ayrılarak yanlış yapmıştır  Ayrılması o bölgeyi mutlaka etkiler

Gazeteci Polat Yılmaz : Saffet Acar listeden ayrılarak yanlış yapmıştır  Ayrılması o bölgeyi mutlaka etkiler
15 Nisan 2023 - 15:19


Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında seçimlere yaklaşırken son durum değerlendirildi.
 
64 Milyon seçmen sandığa gidiyor
3 milyonu yurt dışı olmak üzere 14 Mayıs’ta 64 milyon 191 bin seçmenin sandığa gideceğini söyleyen Gazeteci İsmail Akar, “ Bu seçmenlerin 5 milyonu ilk kez sandıkla tanışacak seçmen olup 250 bin civarında ise yabancı seçmen bu seçimde oy kullanacak. Listelere gelince İlimizdeki adaylara bakıldığında iki partinin üçüncü sırasında Sandıklılı adaylar bulunuyor. Ak Parti’den Dr.Hasan Arslan, İyi Parti’den ise Ecz. Okşan Ulusoy Efe Sandıklılı. İyi Parti’den üçüncü sırada bulunan eski Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ise istifa etti. Acar’ın istifasının ardından dördüncü sırada bulunan Efe üçüncü sıraya çekildi. CHP sözüm ona ilçelere yer veren bir liste yaptı ama 550 bin Afyon seçmeninin 220 bini merkez seçmeni. Bunu unuttu herhalde.Hiç bir yerden benim ilçemdeki aday vekil olacak diye oy akması topluca olmaz. 500 gelirse diğer tarafta 600 götürür. Bölgeciliğe son vermek lazım. Liyakatlı eğitimli ve söyleyecek sözü olan insanların olması lazım her partide” dedi.
 
Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete
Mülteci sorununun seçimlere de yansıdığını söyleyen Gazeteci Ahmet Tunca, “Vatandaşlık verme bu kadar kolay olmamalı? Örneğin ABD ve batı ülkelerinde bu durum çok zor. Bizde ise ev alan vatandaş oluyor. Bizim vatandaşlarımız geçinemezken mülteciler ev alabiliyor. Günümüzde 400 bin dolar para getiren vatandaşlığa alınıyor.Üç ay önce bu rakam 250 bin dolardı.Yani mülk al 250 bin öde TC vatandaşı ol.Bu kadar kolay vatandaşlık Öte yandan Bunun dışında siyasette genç yüzlere yer vermesi gerektiğini düşünüyorum. Yıllardır aynı isimleri görmekten bıktık, usandık. Eski seçimlere baktığımızda bu kadar çok sayıda aday adayı çıkmazdı. Son yıllarda sayı çok arttı. Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete. Sonumuz hayrolsun. Doğrusunu isterseniz her partinin listesinde sorun var. Kayseri’den gelen bir isim Afyon’da başarılı olur mu? Daha önce Afyon Yaman Törüner örneğini yaşadı” dedi.
 
En isabetli isim Kahveci
Siyasi gündemin yoğun olduğunu kaydeden Gazeteci Ertuğrul Sevim, “MHP aday listelerinde değişiklik yapmayan tek parti. İyi Parti çalkantılı bir süreçte. Bundan Afyon’da nasibini aldı. Saffet Acar milletvekili listesinden ayrıldı. CHP’nin enerjisi oldukça yüksek. Parti iktidar olur diye birçok CHP’li isim vekil gösterilmedi. Bu isimlerin olası bir iktidarda bakan yapılmaları konuşuluyor. MHP İl Başkanlığı görevine getirilen Ahmet Kahveci teşkilatı bilen, başarılı ve sevilen bir isim. Bir önceki il başkanı Mehmet Kocacan diğer il başkanlarına göre bazı noktalarda zayıf kalıyordu. Kahveci’nin getirilmesi ile bu eleştirilerde geride kalmış oldu. Bana göre MHP içinde en yakışan ve isabetli isim Ahmet Kahveci’dir. Kamuoyunda Kocacan’ın ayrılması fazlaca yer bulmadı.17 Belediye Başkanının da Milletvekili Taytak’a desteklerini bildirdiğini eklemek lazım” diye konuştu.
 
HÜDA Par Ak Parti İttifakı
Açıklanan listelere herkesin farklı baktığını söyleyen Gazeteci Polat Yılmaz, “Kimi beğenir, kimi beğenmez. Bana göre Saffet Acar listeden ayrılarak yanlış yapmıştır. İyi Parti Genel Merkezi temayülü aynen onayladı. Acar’ın Dinar ve havalisinde ağırlığı var. Ayrılması o bölgeyi mutlaka etkiler. MHP’de eski il başkanı Mehmet Kocacan ile mevcut vekil Mehmet Taytak arasındaki gerginlik Kocacan’ın istifasına neden oldu. Kocacan’ın istifa açıklaması ortadadır. Bu açıklamalar yanıt bulmamıştır. CHP’de Yalçın Görgöz ve Kemal Demirkırkan’ın yer bulmamaları kimilerince tepki gördü. Ak Parti’nin listesindeki jokeri bence Hasan Arslan. Arslan’ın Ak Parti’ye katkısı iyi olacaktır. Bu arada yine bazı kesimlerce listeler gerekçe gösterilip CHP’ye yükleniliyor. Sonuçta ittifak olduğuna unutmamak lazım.
Ak Parti’nin Hüda-Par ile ittifak etmesini unutup CHP’de bazı isimlere takılmak doğru değildir” şeklinde değerlendirmede bulundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum