phishing

Çelik: ‘Bu kararı tanımıyoruz’

Abdullah Çelik: “5 Milyondan fazla soydaşımızın yaşadığı Almanya’nın bu kararı akli, vicdani, kültürel ve tarihi dayanaklardan yoksundur; tarih ve toplum nezdinde gerçek bir karşılığı yoktur. Bu gayri ciddi ve gayri ahlâki tavrını kınıyor, bu kararı tanımadığımızı deklare ediyoruz”

Çelik: ‘Bu kararı tanımıyoruz’

Abdullah Çelik: “5 Milyondan fazla soydaşımızın yaşadığı Almanya’nın bu kararı akli, vicdani, kültürel ve tarihi dayanaklardan yoksundur; tarih ve toplum nezdinde gerçek bir karşılığı yoktur. Bu gayri ciddi ve gayri ahlâki tavrını kınıyor, bu kararı tanımadığımızı deklare ediyoruz”

Çelik: ‘Bu kararı tanımıyoruz’
03 Haziran 2016 - 19:20

 

 

 

 

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Şube Başkanı Abdullah Çelik, Alman Parlementosu’nda sözde Ermeni soykırımı tasarısının kabul edilmesine sert tepki gösterdi. Çelik, “İkiyüzlü batı Türk ve islam düşmanlığını yeni bir kirli boyuta taşıdı” görüşünü savundu. Almanya’nın kanun teklifini kabul etmesini tarihi bir hata olduğunun altını çizen Çelik, “Sayısızca Yahudiyi fırınlarda yakarak soykırım yapan Almanya, Turkiye'yi 1915'te Ermenilere soykırım yapıldığını iddia eden kanunun teklifini kabul etti. Bu tarihi bir hatadır. Almanya Federal Parlamentosu’nun 1915 olaylarıyla ilgili Yasa Tasarısını onaylamasını kınıyor, yasayı yok hükmünde kabul ediyoruz. Almanya'nın insan hakları diye bir derdi olsaydı bu kararın kesinlikle çıkmayacağını bütün dünya biliyor, biliyoruz. Bu karar, Aylan bebeklerin katledilmesine, sadece 'göçmen politikası' ve 'Almanya'ya daha fazla göçmen gelmesin' diye yaklaşıp, Aylan bebeği katleden Esed zalimine 'dur' demeyen bakışın Türk ve İslam düşmanlığıdır” ifadelerine yer verdi.

 

KARAR, İKİ DEVLETİN GEREKEN SICAK VE SAMİMİ İLİŞKİLERİNE ZARAR VERİR

 

Alınan bu kararla birlikte iki devlet arasındaki ilişkilerin zarar göreceğini bildiren Şube Başkanı Çelik, “Batı insan haklarına, doğuya, İslam alemine bakışındaki çifte standardı bu kararla yeni bir kirli boyuta taşımıştır. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha çok artarak gelişmesi gereken bir dönemde böyle bir yasanın Alman parlamentosundan geçmesi tarihi bir hatadır. Bu tasarıların sömürgeci geçmişleriyle milyonlarca insanı katletmiş ABD, Fransa gibi ülkelere ilaveten şimdi de Nazilik ve faşizm gibi yakın geçmişinde acımasız despotik yönetim şekli insanlığa sayısız ölümler armağan etmiş(!) Almanya’dan gelmesi çelişkinin de ötesinde gülünçtür. 5 milyondan fazla soydaşımızın yaşadığı Almanya’nın bu kararı akli, vicdani, kültürel ve tarihi dayanaklardan yoksundur; tarih ve toplum nezdinde gerçek bir karşılığı yoktur. Almanya Federal Parlamentosu’nun Namibya’dan Holokost’a uzanan utanç dolu sicilin şuuraltını ele vermesi yönüyle yorumlanabilecek olan bu karar, dostluğu yaralayıcı amaca hizmet eden niteliği ile stratejik de değildir. Bu vasfıyla, karar, iki devletin, ülke ve toplumun güven duygusuyla daha da geliştirilmesi gereken sıcak ve samimi ilişkilerine zarar verir” dedi.

 

GAYRİ CİDDİ VE GAYRİ AHLÂKİ TAVRI KINIYORUZ

 

Bu kararın başta ekonomi olmak üzere, hayatın her alanında, kalkınmasına katkı veren milyonlarca Türk’ü rencide etmesi bakımından olumsuz bir havanın esmesine neden olacağına dikkat çeken Abdullah Çelik, şunları kaydetti: “Aidiyet ve kimliğini sorgulamaksızın insana değer veren bir medeniyetin mensupları olarak, bizim geçmişimizde soykırım diye bir hadise meydana gelmemiştir. İnanç ve medeniyet değerlerimiz böyle bir cürüm ve faciaya izin vermez. Her zaman hakkın ve hakikatin yanında olmayı şiar edinmiş Eğitim-Bir Sen olarak, bırakınız geçmişi, Suriye’de, Irak’ta, Arakan’da, Mısır’da dünyanın başka coğrafyalarında hâlâ yüz binlerce insanı bütün bir dünyanın gözünün içine baka baka katleden, milyonlarcasını yerinden yurdundan eden anlayışın, bu gayri ciddi ve gayri ahlâki tavrını kınıyor, bu kararı tanımadığımızı deklare ediyoruz.”●Kurtuluş

                                                                                                                                                                           

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum