phishing

Mermer ustasından şiir kitabı

Mermer ustasından şiir kitabı

 Mermer ustasından şiir kitabı
30 Temmuz 2017 - 18:15

 

 

 

 

Mermer ustasından şiir kitabı

 

 

KURTULUŞ-Asıl mesleği çekiciyle taşlara şekil vermek olan Osman Onuktav, kalemiyle de kelimelere şekil verip bir de şiir kitabı çıkardı. Türkiye’nin mermer başkenti İscehisar’da mermere şekil veren Osman Onuktav, yıllardır yazdığı şiirlerden oluşan ilk şiir kitabı ‘Kafkasi’ adlı eserini okuyucularının beğenisine sundu. Şair Osman Onuktav, kitabına isim verirken memleketi Kars’tan esinlense de mermere şekil veren bir sanatkarın duruşundan fazla kurtulamamış. İlk kitabı Kafkasi’yi yayınlamasının ardından iscehisarhaber.net’e konuşan Osman Onuktav, hayatı sorguladığı şiirleri ile hem övgü hem de yergi dilini kullandığını belirtti.

MERMER VE ŞİİR İÇ İÇE

Osman Onuktav’ın mermerle şiiri iç içe geçirdiği şiirlerinden birisi şöyle:

“Renkli renkli mermere ne hayatlar verdim ben

Yaptığım motivlerle muradıma erdim ben.

Kurduğum Hayallerle neler neler işlerim,

Yüzümdeki tebessüm taşın kalbine iner.

İşlediğim tabloya inci mercan saçarım,

Aslanı Kükretir,Kartal ile Uçarım,

Yeminlerde Bahar olur çicek gibi açarım.”

YAZI VE ŞİİR YAZARAK RAHATLIYORUM

Halen, İscehisar’daki atölyesinde çalışmalarını sürdüren Osman Onuktav, mermer taşlardan aslan figürleri, kartal, kurt, çeşme motifleri işliyor. Onuktav, Tav-Mer adı ile Piyasada Mermer ürünlerin proje ve yapımı ile hizmet verdiğini dile getirdi.

İlk şiir kitabı Kafkasi’de 148 adet şiir bulunduğunu belirterek, mermer sanatkarlığının yanında yazarlık ve şiir ile uğraşmasının kendisini rahatlattığını da sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum