phishing

Ressam Devabil Kara’nın “Ara Durum Sentezi III” Adlı Kişisel Sergisi Afyonkarahisar’da

Ressam Devabil Kara’nın “Ara Durum Sentezi III” Adlı Kişisel Sergisi Afyonkarahisar’da

Ressam Devabil Kara’nın “Ara Durum Sentezi III” Adlı Kişisel Sergisi Afyonkarahisar’da
04 Mayıs 2023 - 09:01


  
 
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Öğretim Üyesi Doç. Devabil Kara’nın “Ara Durum Sentezi III” adlı kişisel sergisi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) GSF ev sahipliğinde sanatseverlerle buluştu.
 
AKÜ M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezinde, 2 Mayıs tarihinde düzenlenen sergi açılışı, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, AKÜ GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Selçuk Akçay, Dekan Yardımcıları le birlikte öğretim elemanlarının, öğrencilerin ve Afyonkarahisarlı sanatseverlerin katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Sanatçı Kara’nın sanat yolculuğunun farklı dönemlerine ait retrospektif nitelikteki 38 yapıtının yanı sıra sanatçının işleri hakkında sunum videosunun da yer aldığı sergi, 26 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.
 
Devabil Kara Hakkında
 
Marmara Üniversitesi GSF Resim Bölümü’nden 1986 yılında mezun olan sanatçı, 1987 yılında Joseph Tichy’nin gravür seminerine katıldı. Aynı yıl çalışmalarına Salzburg Uluslararası Yaz Akademisinde litografi üzerine devam etti. 1993 yılında Marmara Üniversitesi’nde sanatta yeterlik tezini verdi. 1996-1997 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışmalarını sürdürdü. Dördü yurt dışı olmak üzere 34 kişisel sergi açan sanatçı, çok sayıda karma sergide yer aldı. Aralarında Devlet Resim Yarışması ve Dyo Resim Yarışması ve 2021 Dünya Sanat Günü “Wallace Hartley” yılın sanatçısı ödüllerinin de bulunduğu 15 ödül kazandı. Sanatını “Hem zamanın içinde hem de dışında gezinerek, geçmiş ve gelecek arasındaki boşluğu tamamlayan imgeler oluşturmaya çalışıyorum” diye tanımlayan sanatçı hakkında yazılmış “Devabil Kara, İzler Gölgeler ve Kaybedip Bulduğumuz Kimi Şeyler” adıyla bir de kitap bulunmaktadır. Sanatçı halen Marmara Üniversitesi GSF Resim Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum