phishing

Horzum Beyleri Ağıdı türkü olarak bestelendi

Horzum Beyleri Ağıdı türkü olarak bestelendi

Horzum Beyleri Ağıdı türkü olarak bestelendi
14 Ağustos 2017 - 22:24 - Güncelleme: 14 Ağustos 2017 - 22:25

Horzum Beyleri Ağıdı türkü olarak bestelendi

 

KURTULUŞ-Dinar’da 300 yıldır söylenen Horzum Beyleri ağıtının sözleri Dinarlı Ozan Kul Mercan tarafından düzenlenerek, türkü forumunda bestelendi.

1935 Yılında, Isparta Halkevinin yayın organı Ün dergisinin Ağustos 1935 yılında ki 17. sayısında Fehmi Aksu imzasıyla yayınlanan ‘Horzum Beyleri’ başlıklı yazı, Emekli Öğretmen ve Araştırmacı Gazeteci Yazar Yaşar Sağlam tarafından tespit edilmiş ve köşesinde yayınlanmıştı.

Yakında basımı gerçekleştirilecek olan “Ozan Kul Mercan Türküleri 2” isimli kitapta “Horzum Beyleri” isimli türkü; söz, beste ve nota olarak yer alarak tescillendi.

Horzum ve Kitiş Bey’lerin arasında yaşanan bu mücadelelere yakılan türkülerin anlatıldığı  destansı eser, Dinar kültürüne türkü olarak kazandırıldı. Eser, Ozan Kul Mercan tarafından Belediye Başkanı Saffet Acar’a takdim edildi. Başkan Acar, Ozan Kul Mercan’a teşekkür etti.

Horzum Beyleri isimli türküsü ve oyunun düğünlerde, bayramlarda ve özel günlerde halk oyunları ekibi tarafından oynanması planlanıyor. Klip çalışması yapılması planlanan türkü için, Ozan Kul Mercan ve Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından, halk oyunu tertip edilmesi önerilerinde bulunuldu.    

YORUMLAR

  • 0 Yorum