phishing

Afyon’da Dolmuş Ücretlerine Zamma Tepki

Afyonkarahisar’da toplu taşıma ücretlerinde paralı binişlere zam kararı alınırken, bunun maliyet artışından kaynaklanmadığını belirten vatandaşlar, kentin bu zammı kaldıramayacağını dile getirdiler.

Afyon’da Dolmuş Ücretlerine Zamma Tepki

Afyonkarahisar’da toplu taşıma ücretlerinde paralı binişlere zam kararı alınırken, bunun maliyet artışından kaynaklanmadığını belirten vatandaşlar, kentin bu zammı kaldıramayacağını dile getirdiler.

Afyon’da Dolmuş Ücretlerine Zamma Tepki
05 Şubat 2016 - 14:47

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısında Özel Halk Otobüslerinin ücret tarifelerinin yeniden belirlenmesi hakkındaki teklif oy birliği ile kabul edildi. Özel Halk Otobüslerinin kartlı sisteminden faydalanan vatandaşlar yeni ücret tarifesinden etkilenmezken, otobüslere paralı biniş yapan öğrenci ücreti 1,50’den, 1,75’e 1,75 olan sivil ise 2 liraya çıkartıldı.
Konuyla ilgili Belediye Meclisine bilgilendiren Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin Birliktir, otobüs şirketinin şu anda zarar ettiğini ve mevcut fiyat tarifelerinin uygulanması halinde 6 ay içerisinde bu yükü kaldıramama gibi bir durumla karşı karşıya kalacağını söyledi.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise otobüs firmasının bu teklifle birlikte insanları karta özendirmeyi amaçladığını kaydederek kartı olan vatandaşların bu zamdan etkilenmeyeceğini söyledi. Vatandaşların kartı kullanması halinde ilave bir zamma maruz kalmayacağını işaret eden Başkan Çoban, 45 dakika aktarma ücretinin de yine ücretsiz olduğuna dikkat çekti. Başkan Çoban özel halk otobüslerine en son yaklaşık iki yıl önce zam yapıldığını ifade etti.
“AFYON KALDIRAMAZ BU ZAMMI”
Dolmuş ücretlerinin zamlanmasına tepki gösteren İrfan Avcı isimli vatandaş, zammın yapılmasının bir gerekçesinin olmadığını kaydederek, akaryakıta zam olmadığını, aksine indirim olduğunu hatırlattı. Gelen zamla fiyatların çok yüksek olduğunu belirten Avcı, “1,50 TL olması gayet normal. Zam iyi değil, Afyon kaldıramaz bu zammı. Veren var, vermeyen var” dedi.
Kentte öğrenim gören üniversite öğrencisi Emre Acar ise bu zammın öğrencileri çok olumsuz etkilediğini kaydederek, “Öğrenci olmamıza rağmen bu rakamlar çok yüksek. Bunu aylık bir tutara vurduğumuz zaman öğrenciye yüksek bir masraf olacak. Buna öğrencilerin kesinlikle karşı çıkması lazım” diye konuştu.
BÖLGEDE EN YÜKSEK TOPLU TAŞIMA ÜCRETİ AFYONKARAHİSAR’DA
Öte yandan, çevre kentlere bakıldığında ise yine en yüksek toplu taşıma ücretinin Afyonkarahisar’da olduğu belirtildi. Uşak’ta dolmuş ücretlerinin tam 1,50 TL, öğrenci biniş ücretinin ise 1 TL olduğu öğrenildi. Yine Kütahya’da dolmuş ücretlerinin ise tam 1,90 TL, öğrenci 1,35 TL olduğu belirtildi. Alınan zam kararından sonra ise Afyonkarahisar’da tam paralı biniş 2 TL, öğrenci ise 1,75 TL olarak belirlendi. Kartlı binişler ise yine 1,75 TL’de kaldı.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ömr
    8 yıl önce
    Zehir zıkkm olsun aldıkları para neye zam varda 2 lira yaptınız aksine akar yakın şu an itibariyle en pahalısı 3.40, Afyon daki hakkı en fazla 1.5 lira olmasi lazim aslında o bile çok, bunun öğrencisi var çalışanı var sürekli dolmuş kullanan için ağır gelir biraz insaf yahu insaf, dışarıdan gelen ogrencileri bu yüzden Soğutuyoruz sonra da Afyon niye gelişmiyor tabi gelişmez yabancılar kazık atmaya çalışıyoruz yalan mı Afyonlu hemserim,rnAyrica bizim Afyon da ayrı bi sorun dolmuşlar kalksin, trafiki katlediyorlar yolcu görünce ne sinyal kullanıyor ne bi şey sonra durakta durma alışkanlıkı yok vs. vs , 380 tane dolmuş 120 tane otobüs olduğu söyleniyor toplam da 500 tane şaka gibi, Afyon da 250 tane otobüs olacak hattına göre de 10 dk da 15dk da bi kalksın o zaman bu sorunu kısmen çözülür, her iki dk da bir minibüs kalkıyor sonrada trafik yogun tabi yogun olur Türkiye de hangi ilde görülmüş 2 dk da sefer olduğu bi de Afyon büyükşehir olacak mis geçin onu bi önce siz şu sorunlari çözün İNŞALLAH YETKİLİLER BUNU GÖRÜR...