phishing

Uluslararası Bolvadin Sempozyumu bugün başlıyor

Uluslararası Bolvadin Sempozyumu bugün başlıyor

Uluslararası Bolvadin Sempozyumu bugün başlıyor
12 Ekim 2017 - 17:49

Uluslararası Bolvadin Sempozyumu bugün başlıyor

 

 

KURTULUŞ-‘Sultan Yolu üzerinde Kadim Kent Bolvadin’ temalı Uluslararası Bolvadin Sempozyumu bugün başlıyor. 13-15 Ekim 2017 tarihleri arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Bolvadin Kırkgöz Kampusunda gerçekleştirilecek olan Uluslararası Bolvadin Sempozyumu’nda yaklaşık 200 eser arasından kabul edilen 148’i sunulacak.

Eş zamanlı olarak 4 salonda 4 oturumun gerçekleşeceğini belirten Belediye Başkan Fatih Kayacan “Bolvadinli hemşehrilerimden bu oturumları takip etmelerini istiyorum. 150 civarında akademisyenin katılacağı ve tebliğlerin sunulacağı bu etkinliğimizin büyük yankı uyandıracağını ve geleceğe önemli bir eser kazandıracağını düşünüyorum. Katılacaklar arasında Diriliş Ertuğrul dizisinin Danışmanı Tarihçi, Akademisyen Feridun Emecen da bulunacak. Tebliğleri kitaplaştıracağız. Tahminen 2000 sayfalık ve 3 ciltten oluşan bir eser ortaya çıkacak ve kütüphanelerde yerini alacak” dedi.

BOLVADİN EZGİLERİ CD’Sİ HAZIRLANDI

Bolvadin’e ait 5 adet ezginin profesyonel sanatçılar tarafından cd’ye okunacağını söyleyen Başkan Kayacan “TRT sanatçıları ağırlıklı bir kadro tarafından yerel ezgilerimiz okunacak ve bu cd’ler çoğaltılarak dağıtılacak. Aynı sanatçılar sempozyum programı kapsamında canlı olarak ezgileri icra edecekler. Bunun yanı sıra misafirlere tamamen yerel yemeklerimizin ikramı yapılacak, Eber Gölü ve tarihi yerlerimiz için gezi düzenlenecek” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum