phishing

Son Dakika….Bu gece Akaryakıta zam gelecek

Son Dakika….Bu gece Akaryakıta zam gelecek

Son Dakika….Bu gece Akaryakıta zam gelecek
08 Mayıs 2023 - 10:38


 
Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarının dalgalanmasına bağlı olarak benzin ve motorin fiyatları sürekli değişkenlik gösteriyor. 9 Mayıs Salı gününden itibaren benzine 43 kuruş, motorine ise 66 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Bu zam ile birlikte İstanbul'da benzinin litresi 19 lira 82 kuruş, motorinin litresi ise 18 lira 58 kuruş olacak.
 
Vatandaşlar, brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki değişiklikleri takip ederek benzin ve motorin fiyatlarının ne yönde değişeceğini öğrenmeye çalışıyor.
 
Zamın gece yarısından itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor ve İstanbul'da benzinin litresi 19 lira 82 kuruştan, motorinin litresi ise 18 lira 58 kuruştan satılacak.
 
Yeni fiyat artışıyla birlikte İstanbul'da motorinin litresi 20 lira 98 kuruş, Ankara'da 21 lira 40 kuruş ve İzmir'de ise 21 lira 47 kuruş olacak.
 
Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplamalar sonucunda dağıtım firmaları tarafından belirlenen fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketlere ve bölgelere göre küçük farklılıklar gösterebilir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum