MUSKA HAMUR AŞI
Malzemeler:
1 kg. un
2 tane yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar soğuk su
500 gr kıyma
2 lt sıcak su (pişirmek için)
150 gr süzme yoğurt
4 diş sarımsak
1 kaşık salça
1 fincan yağ
Tuz, Karabiber
Yapılışı: Bir kaba un konur. Üzerine yumurta kırılır. Tuz ekilir. Aldığı kadar su dökülür ve yoğrulur. Katı bir hamur yapılır. (Hamurun ele yapışmaması gerekir.) Hamur 3–4 parçaya ayırırız. Parçalar sofranın üzerinde oklava ile yufka şeklinde açılır. Bu yufkanın kalınlığı 5mm kadar olur. Açılan yufkalar 2 cm'lik kareler halinde kesilir. Hamur aşının içine kıymaları yerleştirdikten sonra Üçgen (muska) gibi dürülür. Diğer taraftan suyunu kaynatılır ve yaptığımız muska hamur aşını içine dökeriz. Yapışmaması için hafif hafif karıştırırız Piştikten sonra hafif sulu kalacak şekilde suyunu süzeriz. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızarmış salça sosu dökerek sıcak servis yapılır.
YORUMLAR