phishing

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Aslan’dan ‘taşerona kadro’ değerlendirmesi

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Aslan’dan ‘taşerona kadro’ değerlendirmesi

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Aslan’dan ‘taşerona kadro’ değerlendirmesi
03 Nisan 2018 - 11:23

 

“EMEK ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Ankara—Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, taşeron işçilerin kadroya alınması ve geçici işçilerin süre uzatımından dolayı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Settar Aslan, amacından saparak büyük bir sorun haline gelen kamudaki taşeron işçiliği meselesinin çözülmesinin, çalışma hayatı açısından ‘devrim niteliğinde bir düzenleme’ olduğunu belirterek, bu sorunun çözüme kavuşturulmasının yüzbinlerce ailenin yüzünü güldürdüğünü ifade etti. Taşeron işçilerin kadroya geçiş işlemlerinin 2 Nisan 2018 günü itibarıyla tamamlandığını hatırlatan Settar Aslan, bu sonuca ulaşılmasında emeği geçenlere emekçiler adına teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Açık yüreklilikle söylemek gerekirse, Hükümetimizin taşeron konusundaki düzenlemesi, beklentilerimizin de üzerinde gerçekleşti. Yüzbinlerce emekçimiz ve aileleri, yapılan düzenlemeyle huzur bulmuştur. Taşeron işçilerimiz daha huzurlu ve düzenli bir çalışma yaşamına kavuşurken; geçici işçilerimiz de, çalışma sürelerinin 6 aydan 10 aya çıkarılmasının mutluluğunu yaşamaktadır. Emekçilerimiz ve aileleri adına, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu ve Hak-İş Onursal Başkanımız ve TBMM İdare Amirimiz Sayın Salim Uslu başta olmak üzere, emeği geçen tüm yetkili ve sorumlulara teşekkür ediyorum.”

KİT TAŞERONLARI DA MÜJDE BEKLİYOR

Settar Aslan, KİT’lerde çalışan 50 bin dolayındaki taşeron işçisinin kadro kapsamı dışında kaldığını hatırlatarak, “4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 3. ve 62. maddesine göre ihale edilen işlerde çalışanlar da, ayrım yapılmaksınız, diğer taşeron işçiler gibi kadroya alınmalı.  Bu emekçilerimiz de Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Hükümetimizden müjde beklemektedir.”dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum