phishing

Son Dakika….Afyonkarahisar’da sahte sigorta vurgununda çok sayıda gözaltı var

Son Dakika….Afyonkarahisar’da sahte sigorta vurgununda çok sayıda gözaltı var

Son Dakika….Afyonkarahisar’da sahte sigorta vurgununda çok sayıda gözaltı var
04 Nisan 2018 - 00:54

Çağrı merkezinden 'özel sağlık sigortası şirketi'nden sağlık kartı yoluyla özel sağlık hizmeti verdikleri iddiasıyla kredi kartlarından izinsiz para çeken şebeke üyeleri Afyonkarahisar’da yakalandı.

Kurdukları çağrı merkezinde iletişim bilgilerine ulaştıkları vatandaşlara telefonla ulaşarak 'özel sağlık sigortası şirketi' adı ile arayarak kredi kartı bilgilerine ulaşan şebeke üyeleri kredi kartı sahiplerinin kartlarından izinsiz ve bilgisi dışında para çekildiğinin ihbar edilmesi üzerine çalışma başlatan polis Afyonkarahisar’da ve İstanbul’da yaptığı operasyonda çok sayıda şüpheliyi yakalayarak sorgulamak üzere emniyete götürüldü.

Afyonkarahisar’a da sıçrayan, çağrı merkezleri kanalıyla Özel sağlık hizmeti verdikleri iddiasıyla, bastırdıkları sahte kartlarla binlerce kişiyi milyonlarca lira dolandıran organize suç şebekesi, polisin düzenlediği operasyonla çökertildi. Operasyonunda gözaltına alınan 13 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Dolandırıcılık şebekesinin, kimlik bilgilerine ulaştığı çok sayıda kişiyi 'özel sağlık sigortası şirketi' adı altında oluşturulan çağrı merkezlerinden arayarak kredi kartı bilgilerini alıp hesaplarından izinsiz para çektiği ihbarı üzerine çalışma başlatan polis, yürütülen söz konusu soruşturma kapsamında, 16 Ocak'ta İstanbul ve Afyonkarahisar'da düzenlenen operasyonda 13 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Gözaltı ve sorgu işlemlerinin ardından, 29 Ocak'ta adliyeye sevk olan 13 şüpheliden 5'i tutuklandı. Şebekenin 8 üyesi ise 'adli kontrol' hükümlerince serbest bırakıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum