phishing

Gaziler cumhuriyetin onurlu sembolleridir

Gaziler cumhuriyetin onurlu sembolleridir

Gaziler cumhuriyetin onurlu sembolleridir
18 Eylül 2017 - 20:23

Gaziler cumhuriyetin

 onurlu sembolleridir

 

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Vali Tutulmaz: Gazilerimiz bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, ulusal birliğimizin ve Cumhuriyetimizin onurlu sembolleridir

 

 

 

KURTULUŞ-Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 19 Eylül Gaziler Günü mesajı yayınladılar. Vali Tutulmaz, “Gazilerimiz Cumhuriyetimizin onurlu sembolleridir” dedi. Yazılı bir açıklama yapan Vali Tutulmaz, şunları dile getirdi: “Gazilik, canını, gençliğini ve geleceğini; din, vatan, millet ve bayrak gibi kutsal değerler uğruna seve seve feda etmeyi göze alan ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan kahraman vatan evlatlarının hak ettiği müstesna bir derecedir.

Milletimiz, tarihin her döneminde tüm zorluklara karşı bağımsız yaşamayı, bağımsızlığını kanı ve canı pahasına korumayı ilke edinmiştir. Bu nedenle gazilerimiz bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, ulusal birliğimizin ve Cumhuriyetimizin onurlu sembolleridir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünün devam etmesinin ve bayrağımızın özgürce dalgalanmasının aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin fedakârlıkları sayesinde olduğunun bilincindeyiz.

GAZİLERİMİZİ UNUTULMAYACAK

Yüce Milletimiz, devletimizin ve milletimizin bekası uğrunda büyük fedakârlıklar gösteren kahraman gazilerimizi hiçbir zaman unutmamış, bundan sonra da unutmayacaktır. Ülkemizin övünç ve gurur kaynağı olan gazilerimize bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da layık oldukları kıymeti devlet ve millet olarak vermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Mareşal ve Gazi’ unvanının verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, değerli ailelerine sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.”

GAZİLERE MİNNET BORCUMUZ VAR

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da mesajında, Türk ulusunun birlik ve beraberliğini ve devletin bağımsızlığını aziz şehitlere ve kahraman gazilere borçlu olunduğunu belirtti. Çoban, Şehit ve Gazilerin ortaya koydukları azim ve kararlılıkla ulusal varlığın elde edilerek bugünlere kadar ulaşıldığına işaret etti.

Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak ve aziz Türk Milleti'ni var etmek için üstün bir cesaret gösteren gazilere minnet borcu olarak idrak edilen bu günün en içten duygularla kutlanması gerektiğini hatırlatan Başkan Burhanettin Çoban, gazilerin hatıraları, manevi emanetleri, vatan uğruna gösterdikleri mücadele azimlerinin her daim hürmetle ve hayranlıkla anılması gerektiğini bildirdi.

TÜM GAZİLERİMİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Başkan Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi;  “Ülkemizin her karış toprağına terlerini ve kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı olan, Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Aziz milletimizin Atatürk’e şükran ve minnetinin ifadesi olarak 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihi ‘Gaziler Günü’ olarak kabul edilmiştir. Bu tarih, aynı zamanda gazi ve şehitlerimize duyduğumuz minnet ve saygının da açık bir göstergesidir. Bu duygu ve düşünceler içinde tüm gazilerimizin gününü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve hayatını kaybetmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum