phishing

9 sanıktan 2’si tahliye oldu

9 sanıktan 2’si tahliye oldu

9 sanıktan 2’si tahliye oldu
24 Kasım 2017 - 16:05

 

9 sanıktan 2’si

 tahliye oldu

 

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçlamaları ile dün hakim karşısına çıkan 9 tutuklu sanıktan ikisi tahliye edilirken, diğer 7 sanığın duruşmaları ileri bir tarihe ertelendi.

 

KURTULUŞ-Afyonkarahisar 2.Ağır Ceza mahkemesinde dün görülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi davalarında tutuklu 9 sanık haklarındaki suçlamalara yönelik savunma yaptılar. Tutuklu sanıklar Resul Kocabaş, İhsan Eşmekaya, İlyas Kepenç, Mustafa Duyar, İbrahim Şen, Sema Alkan ve Erkan Sivri’nin duruşmaları ileri bir tarihe ertelenirken, Mecit Toktamış 4 yıl 7 ay 8 gün ve Zülehya Çelik’e ise 1 yıl 10 6 gün ceza verilerek tahliye edildiler. Dün öğleden önceki duruşmalarda tutuklu sanıklar Resul Kocabaş, İhsan Eşmekaya ve İlyas Kepenç haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini ifade ettiler. Bunun üzerine mahkeme başkanı duruşmaları ileri bir tarihe erteledi.

BENİM SOSYAL MEDYA HESABIMA GİRMİŞLER

Sosyal medya üzerinden terör örgütü FETÖ’nün propagandasını yapma suçundan yargılanan tutuklu sanık Mecit Toktamış ise bu suçlamaları kabul etmedi. Çalıştığı yerde kullandığı bilgisayardaki sosyal medya hesabının oturumunun sürekli açık olduğunu söyleyen tutuklu sanık Toktamış, başkalarının bilgisayarından sosyal medya hesabına girerek paylaşım yapabileceğini söyledi. Sosyal medya paylaşımlarını kendisinin yapmadığını vurgulayan Toktamış’a mahkeme başkanlığı tarafından 4 yıl 7 ay 8 gün ceza verilerek tahliye edildi.

PSİKOLOJİM BOZUKTU

FETÖ terör örgütüne bağlı eğitim kurumlarında öğretmenlik ve müdür olarak çalışan tutuklu sanık Mustafa Duyar’da yapıya bağlı şirketlerde çalışmak, Gülen talimatı ile banka Asya’ya para yatırmak, örgütün ByLock haberleşme programını kullanmak ve örgüte bağlı yayın organlarına abone olmak suçlarından yargılandı. Hiçbir suçlamayı kabul etmediğini söyleyen tutuklu sanık Duyar, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra toplumda baskı gördüğünü ileri sürdü. Daha önce yaptığı savunma esnasında psikolojisinin bozuk olduğunu ifade eden Duyar, 1995 yılından bu yana cemaate bağlı okullarda çalıştığını belirtti. Sanığın savunmasının ardından mahkeme heyeti duruşmayı 14 Aralık gününe erteledi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum