phishing
Faruk BANGİR

Faruk BANGİR

Yaşamın İçinden

Kısa Kısa

Kısa Kısa

 

Öğrenciler karnelerini aldılar. Günahıyla sevabıyla bir eğitim dönemi daha sona erdi.

Şimdi tüm aileleri yaz okulu telaşı sardı. Günümüzün anne ve babaları çocuklarına keyifli zaman geçirtmek için ne yapacaklarını şaşırıyorlar.

Oysa eskiden bizlere yapılanı yapıp hayatı doğal akışında yaşamak çok güzel. Çocuklar hayatın her zaman etkinliklerle, hoşça yaşanmayacağını da bilmeli. Evde sıkılarak oturmayı bilmek de lazım. Çünkü hayat her zaman istediğimiz gibi yaşanmaz.

Sevgili anne ve babalar, çocuklarınızı en iyi bilgilerle donatmak için uğraştığınızı biliyorum. Ancak sürekli istediği verilen çocuklar yetiştirmek doğru değil. Zaman zaman, ‘hayır’ demeyi bilmek ilişkinizi daha sağlıklı hale getirecektir.

Yaz tatilinin hem çocuklar hem de aileler için güzel geçmesini diliyorum.

***        

Haziran ayını yaşamamıza rağmen yaz mevsimi gelemedi. Sürekli yağmur yağıyor ve adeta bahar mevsiminde gibiyiz.

Özellikle gök gürültülü havalar korku filmi sahnelerinin yaşanmasına neden oluyor. Allah büyük afetlerden korusun.

Haziran ayı geçmişte sıcakların kendini hissettirdiği bir aydı. Şimdi sabah güneşli, öğlen kapalı, akşam ise gök gürültülü ve yağmurlu havaları yaşıyoruz. Bu havalarda en büyük dert ise nasıl giyineceğini bilememek. Kısa kollu giyinince üşürken, üzerine ceket veya hırka alınca da bunalıyorsunuz. Hele sabah çıkıp eve gece dönecekseniz işiniz daha da zor.

Mevsimin insanın ruh sağlığını etkilediği hepimizin malumu. Bir an önce güneşli, güzel günlerin gelmesini diliyorum. Artık karamsar bir toplum olmayalım. Güneş gönüllerimize de doğsun.

***        

Ramazan ayı daima bereket ayıdır. Bu bereketten her hane nasibini alır.

Ramazan haricinde yaptığınız yemek bazen az gelirken, Ramazan ayında daima kalır. Bunu hemen herkes söyler.

İftar ve sahur sofralarından kalan yemek, pide ve ekmekleri çöpe atmayıp, diğer canlılarla paylaşalım. Kedi ve köpeklere plastik kaplar içinde kalan yemekleri ikram edebiliriz. Yine kuşlar için pencere kenarlarına ekmek ve pideleri koyarak besleyebiliriz. Bunu zaten çoğu kimsenin yaptığını biliyorum ama yine de bir kez daha değinmek istedim.

Bir de kalan yemekleri çöp poşetlerine koyunca kedi ve köpekler bu torbaları yırtarak diğer çöplerin de etrafa yayılmasına neden oluyor. Bu sebeple kalan yemekleri plastik kap veya kartonlara bırakarak hayvanlarla paylaşırsak kirliliğin de önüne geçmiş oluruz.

***

Bir fıkrayla veda edelim.

Bektaşi’nin de bulunduğu bir ortamda Ramazan’da kaç oruç tutulduğu konuşuluyormuş.

Adamın biri hastalığı nedeniyle ancak bir gün oruç tutabildiğini söylemiş.

Ardından aynı soru Bektaşi’ye sorulmuş.

Hiç istifini bozmadan şöyle yanıtlamış:

-Bu arkadaş benden bir gün fazla tutmuş.

YORUMLAR

  • 0 Yorum