phishing

DÜĞÜN PİLAVI

DÜĞÜN PİLAVI

DÜĞÜN PİLAVI
28 Mayıs 2017 - 16:29

DÜĞÜN PİLAVI  
Malzemeler:
2 Su bardağı pirinç
500 gr kuşbaşı et
2 tane orta büyüklükte havuç
Yarım demet maydanoz
3,5 bardak et suyu
Tuz, biber
1 fincan yağ

Yapılışı: Bir tencerede kuşbaşı et suyunu bırakıncaya kadar kavrulur. S ile tuz ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ayrı bir tencereye yağ konun 3–4 mm kalınlığında çubuk şeklinde doğranmış havuçlar kavrulduktan sonda üzeri 1 parmak gelinceye kadar sıcak su konularak havuçlar yumuşatılır.  Havuçların üzerine kuşbaşı etler ilave edilir. Ölçülü et suyuna havuç et karışımı ilave edilir  kaynatılır ve kaynamış bu suya pirinçler konulur  ve tencerenin kapağı kapatılır önce gür ateşte sonda hafif ateşle suyunu çekinceye kadar  pişirilir.20 dk dinlendirilir Tabağa ters çevrilir üzerine kıyılmış  maydanoz ve karabiber ekilir


YORUMLAR

  • 0 Yorum