phishing

Uzmanlardan aşırı sıcak hava uyarısı

Uzmanlardan aşırı sıcak hava uyarısı

Uzmanlardan aşırı sıcak hava uyarısı
10 Ağustos 2017 - 21:44

Uzmanlardan aşırı

sıcak hava uyarısı

 

 

Sıcak havaların meydana getirebileceği rahatsızlıklar konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, hava sıcaklarına karşı yaşlı, çocuk ve kronik hastalığı olanların daha dikkatli olması tavsiyesinde bulundular

 

NERGİZ MERT-Afyonkarahisar'da bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı hafta sonu 34 dereceye ulaşacak.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, il genelinde bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık, artmaya devam edecek.

Parçalı bulutlu havanın güneşli hale gelmesi ve rüzgar hızının düşmesiyle bugün sıcaklıkların 33 dereceye ulaşması bekleniyor.  Son tahminlere göre, bugün parçalı bulutlu havanın hakim olması beklenen Afyonkarahisar’da sıcaklık hafta sonunda artacak ve 34 dereceyi geçecek.

Afyonkarahisar’da gelecek hafta başından itibaren sıcaklık düşmeye başlayacak. Pazartesi günü en düşük sıcaklık 16, en yüksek 32 derece olacak. Ayrıca, Salı günü kendisini gösterecek az bulutlu hava etkisini hafta sonuna kadar devam ettirecek.

SICAKLIK SAĞLIKLI KİŞİLERİ DE ETKİLİYOR

Ağustos ayının ilk yarısında ortalama sıcaklığın 29 derece civarında olduğu Afyonkarahisar’da, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık bir dizi sorunu da beraberinde getiriyor. Uzmanlar, yaz aylarında, sıcaklığın etkisi ile vücudun ısı dengesini sağlamak için kalp daha fazla çalıştığına dikkat çekerek, sıcaklardan yalnızca hipertansiyon ve kalp hastaları değil, sağlıklı kişiler de olumsuz etkilendiğini söyledi.

Sıcak havanın etkisi ile kan dolaşımı düzensizleşen kalp ve damar hastaları gerekli önlemleri almazsa, kalp krizi tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirten uzmanlar, şu uyarılarda bulundu:

GÜNEŞLİ HAVADA ŞEMSİYESİZ YÜRÜMEYİN

“Kalp ve damar hastalıkları, kronik hastalıklar içerisinde yaşamı tehdit eden en önemli sağlık sorunudur. Dünya sağlık örgütünün verilerine göre dünyada her yıl ortalama 18 milyon, Türkiye’de ise 200 bin kişi, kalp hastalıkları nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Bu sayı, her geçen yıl artış göstermektedir. Kalp hastalıklarının ve kalp krizlerinin oluşumunda; başta sigara olmak üzere düzensiz beslenme, stres ve daha birçok neden etkili rol oynamaktadır. Kalp ve damar hastalarında, ileri yaştakilerde bu ani değişimler kalp krizi ile sonuçlanabilir. Bu hastalar, güneşin dik geldiği 11.00-16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamalı, dışarı çıkmak durumunda olanlar serin yerlerde bulunmalı ya da şemsiye kullanarak gölge olan alanlarda yürümelidir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum