phishing

Son Dakika FETÖ'den yargılanan AKÜ'nün eski rektör yardımcısına 9 yıl hapis

Son Dakika FETÖ'den yargılanan AKÜ'nün eski rektör yardımcısına 9 yıl hapis

Son Dakika FETÖ'den yargılanan AKÜ'nün eski rektör yardımcısına 9 yıl hapis
10 Kasım 2017 - 18:53 - Güncelleme: 10 Kasım 2017 - 19:33

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza mahkemesinde dün öğleden sonrada devam eden FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçlarından 12 sanığın yargılanmasına devam edildi. Haklarındaki suçlamaları ve iddiaları kabul etmeyen sanıklar, berat ve tahliyelerini istedi. 

 

EĞER O YAPIDA OLSAYDIM…

AKÜ Rektör Yardımcılığı görevinde bulunan ve daha sonra emekliye ayrıldıktan sonra FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçlaması ile tutuklanan Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren’de dün 2. Ağır Ceza mahkemesinde hakkındaki suçlamalara cevap vererek kabul etmedi. Örgüt üyesi olmadığını ve içerisinde bulunmadığını anlatan tutuklu sanık Taşgetiren, üniversite imamı olduğu söylenilen Serkan E.’nin kendisi hakkında ifadesinin bulunmadığını hatırlattı. Taşgetiren, “Eğer ben örgüt içerisinde olsaydım Serkan E. ismimi söylerdi. Rektör Yardımcısı gibi birisini unutması mümkün değil. Burada görülüyor ki benimle alakalı bir söylemi yok. Üniversiteden emekli olduktan sonra Orhangazi Üniversitesinde çalışmaya başladım. Benim bu yapı ile hiçbir alakam yok” dedi.

REKTÖR ADAYI OLMAYI DÜŞÜNÜYORDUM

Hakkında tanıklık eden İrfan U.’nun yalan beyanda bulunduğunu söyleyen tutuklu sanık Süleyman Taşgetiren, “Rektör adayı olmayı düşünüyordum. Bu nedenle tüm öğretim görevlisi ve üyeleri ile aram çok iyiydi. Onların evine gidiyor ve onlarda benim evime geliyordu. Çünkü aday olacağım için aramı iyi tutmaya çalışıyordum. Sohbet toplantısı yapmıyorduk. Yine söylüyorum tanık İrfan U. hakkımda yanlış beyanda bulunuyor” diye konuştu. Mahkeme heyeti sanık Taşgetiren’in savunmasının ardından karar için ara verdi. Mahkeme heyeti Taşgetiren’e 9 yıl 9 ay ceza verdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum