phishing

Son Dakika : Afyon’da görülen FETÖ davalarında Etkin pişmanlığa tahliye

Son Dakika : Afyon’da görülen FETÖ davalarında Etkin pişmanlığa tahliye

Son Dakika : Afyon’da görülen FETÖ davalarında Etkin pişmanlığa tahliye
18 Şubat 2018 - 22:51 - Güncelleme: 18 Şubat 2018 - 23:05

 

 

Afyonkarahisar 2.Ağır Ceza mahkemesinde görülen davalarda yargılanan tutuklu sanık Yasin Kalkan etkin pişmanlık hükümnlerinden faydalanmak isteyerek duruşmada örgütün gerçek yüzünü tek tek anlattı.

 

Afyonkarahisar 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davalarda yargılanan tutuklu sanık Yasin Kalkan hakkında FETÖ’ye üye olmak,Örgütün gizli haberleşme programı bylock kullanmak, örgütün bankasına talimatla para yatırmak, örgüte ait müzahir kurumda çalışmak ve örgüt tarafından düzenlenen sohbet toplantılarına katılmak suçlamalarıyla açılan davada yargılanan Kalkan Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istedi.

Bildiklerini mahkemede anlatan Kalkan telefonuna bylocku 2015 yılında çalıştığıu kurumun muhasebecisinin yüklediğini ve bu tarihten sonra bu program üzerinden haberleştiklerini ifade etti.

Sohbet toplantılarına katıldığını ve toplantılarda örgüt elebaşına ait kitapların okunup, CD lerin izlendiğini ifade eden Kalkan, örgütün bankasına para yatırılması için talimat geldiğini ifade etti.

Katıldığı sohbetin hocasının da Serkan Eren olduğunu ifade eden Kalkan, okul yönetiminin kendi hesabına para yatırdığını ve öğrenci velilerinden de örgütün bankasına para yatırmaları ve hesap açmalarının istendiğini ifade etti.

İfade ve itiraflardan sonra duruşmaya ara veren mahkeme heyeti Yasin kalkan’a 1 yıl 11 ay 22 gün hapis cezası verdi.Kalkan’ın içerde yattığı sürede göz önüne alınarak hükümle birlikte tahliye edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum