phishing

Sezaryen yerine normal doğum

Sezaryen yerine normal doğum

Sezaryen yerine normal doğum
14 Eylül 2017 - 10:02

Sezaryen yerine normal doğum

 

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Gebe Eğitim Merkezi Sorumlusu ve Proje Koordinatörü Gülten Gökkuş, 2013 yılında başlayan "Sağlıklı nesiller için sağlıklı başlangıçlar" projesi kapsamında kentte yaklaşık 900 annenin sezaryen yerine normal doğumu tercih ettiğini belirtti.

 

Projeye dahil olan, 2017 yılında sezaryen yerine normal doğum yapan anneler Afyonkarahisar Emir Murat Özdilek Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda bir araya geldi. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Gebe Eğitim Merkezi Sorumlusu ve Proje Koordinatörü Gülten Gökkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2017 yılında sezaryen yerine normal doğumu tercih eden annelerle tanışma ve doğum anılarını birbirleriyle paylaşmak için bir araya geldiklerini söyledi. Gökkuş, Afyonkarahisar Gebe Eğitim Merkezinin doğum yapacak annelerin sağlıklı nesiller yetiştirmek için normal doğum noktasında çalışmalar yürüttüğünü dile getirerek, şunları kaydetti: "Gebe Eğitim Merkezine gelen anne adaylarının hemen hemen hepsi normal doğumdan korkarak geliyor. Toplumumuzda doğum konusunda negatif bir algı söz konusu. Yani anne adaylarımız normal doğumdan ve ağrı çekmekten korkuyorlar. Hatta normal doğumu hayalperestlik olarak algılıyorlar. Ağrı çekeceklerini düşündükleri için genelde sezaryen doğumu tercih ediyorlar."

ANNELERE MOTİVASYON SAĞLIYORUZ

Proje Koordinatörü Gülten Gökkuş, proje kapsamında Afyonkarahisar Gebe Eğitim Merkezi'nde 2013-2017 yıllarında yaklaşık 900 anne adayına normal doğum eğitimleri verildiğini kaydetti. Eğitimlerde önce anne adayını fizyolojisinin doğuma uygun olduğuna ikna ettiklerini belirten Gökkuş, "Biz anne adaylarını fizyolojisinin doğuma uygun olduğuna ikna ediyoruz. Doğum esnasındaki ağrı dalgalarıyla nasıl baş edeceklerini öğretiyoruz. Yine bir takım teknikler öğreterek, motivasyon sağlıyoruz. Zaten kadın vücudu normal doğum yapmaya müsaittir. Kadın doğurmak için yaratılmıştır. Anne adayların normal doğum yapamayışının temel nedeni korkudur. Korkuyla insan vücudunun kasılmasıyla doğuma yol vermemektir. Burada eğitimlerle gevşeyen anne adayları bebeklerine rahatlıkla kavuşuyorlar." diye konuştu. (AA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum