phishing

Pişirme enzim ve vitaminleri öldürüyor

Pişirme enzim ve vitaminleri öldürüyor

Pişirme enzim ve vitaminleri öldürüyor
25 Ekim 2017 - 18:42

Pişirme enzim ve

vitaminleri öldürüyor

 

 

 

Vücutta olması gereken enzim sayısının ortalama 3 bin 200 olduğunu ancak yemek hazırlamaktaki yanlışlar yüzünden günümüzde enzim sayısının 600 kadar olduğunu belirten Kimya Mühendisi Mustafa Koca: Tükettiğiniz besinlerin pek çoğunu pişirme işlemine tabi tuttuğunuz için onların yapılarında bulunan enzimlerden ve vitaminlerden yeterince yararlanamıyorsunuz

 

 

KURTULUŞ-Dinar’da yaşaya emekli Kimya Mühendisi Mustafa Koca, pişirme yöntemlerinin yanlışı yüzünden enzim ve vitaminlerin bozulduğunu belirterek, yemek yerine yalnızca karbonhidrat tüketildiğini söyledi. İnsan metabolizma faaliyetinin düzenli yürüyebilmesi için vücutta olması gereken enzim sayısının ortalama 3 bin 200 olduğunu aktaran Koca, yemek hazırlamaktaki yanlışlar yüzünden  günümüzde enzim sayısının 600 kadar olduğunu belirtti.

Yüzlerce çeşit bitki kullanarak ürettiği probiyotikli turşularıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girme denemeleri yapmayan hazırlanan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezunu, emekli Kimya mühendisi Mustafa Koca, besinlerin pişirilmelerinde sıcaklığın çok önemli olduğunu vurguladı. İlçede yayınlanan Umut Gazetesine açıklamalarda bulunan Koca’nın pişirme konusunda yaptığı açıklamalar şöyle:

YÜKSEK SICAKTA ENZİM VE VİTAMİN KALMIYOR

Çok iyi bilmeniz gereken en önemli nokta; besinleri pişirdiğinizde, yani 60 derece santigrat sıcaklığa ulaştırdığınızda ana yapısı (omurgası) protein olan enzimler ve vitaminler bozulurlar. Başka bir deyişle pişirdiğiniz, haşladığınız, sıcak su ile demlediğiniz besinlerin yapılarında enzim ve vitamin varlığından söz edemeyiz. Haşladığınız, demlediğiniz, pişirdiğiniz bitkisel kaynaklı besinlerden size kalanlar yalnızca karbonhidratlar, yağlar ve minerallerdir. Besinleri pişirerek, haşlayarak ya da demleyerek tüketirseniz vücudunuza karbonhidrat yüklemiş olursunuz.

VİTAMİNLERDEN YETERİNCE YARARLANAMIYORSUNUZ

Metabolizma faaliyetlerinizin düzenli yürüyebilmesi için vücudunuzda olması gereken enzim sayısı 3 bin 200 civarı iken sizin vücudunuzdaki enzim sayısı 600 kadardır. Tükettiğiniz bir bitkinin yapısında bulunan enzim sayısı 8 ile 37 arasında değişmektedir. Bunların bir kısmı ortak enzimlerdir. Tükettiğiniz bitki çeşitliliği 60-80 arası olmakla birlikte, tükettiğiniz besinlerin pek çoğunu pişirme işlemine tabi tuttuğunuz için onların yapılarında bulunan enzimlerden ve vitaminlerden yeterince yararlanamıyorsunuz.

ÖNERİLEN ÇAYLARIN FAYDASI OLMAZ

Yaşadığınız sorunlara çaylar öneriliyor. Ülkemizde su 90-100 derece santigrat sıcaklıkta kaynar. Herhangi bir bitkiyi 10 dakika demlediğinizde, atmosfer koşullarına göre suyunuzun sıcaklığı 50 dereceye kadar düşer. Yani demlediğiniz bitki ortalama 70-75 derce santigrat sıcaklık içerisinde kalmış olur. Yorum sizin, demlediğiniz bitkiden enzim ve vitamin yönünden faydalanma verimliliğiniz minimum düzeye inmiş olmaz mı?

YARIN REKOR DEMEMESİ YAPACAK

Kimya mühendisi Mustafa Koca, çörek otu, hünnap, ışkın, çiriş, dağ çileği, keçiboynuzu, kudret narı, buğday rüşeymi, buğday çimi, semizotu, ayrık otu, gojibery, gilaburu, altın çilek, denizkadayıfı, demir dikeni, yapışkan andız otu, kapari, enginar, zeytin yaprağı, atkestanesi gibi yüzlerce çeşit bitki kullanarak ürettiği probiyotikli turşularıyla en çok çeşit turşu kurma rekor denemesini gerçekleştirecek.

Dünya erkek rekorları kapsamında düzenlenecek olan rekor denemesi Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığında Rekor Tescil ve Hakem Heyetince tescil edilecek.

Program 27 Ekim Cuma günü saat 11.00’da Açılış ve konuşmalar ile başlayacak. Daha sonra sayılacak olan turşular için rekor tescili yapılacak.

  

YORUMLAR

  • 0 Yorum