phishing

Afyonkarahisar’da büyük operasyon: 27 gözaltı

Afyonkarahisar’da, FETÖ-PDY terör örgütüne yönelik operasyon yapıldı. Afyon merkezli 7 ilde yapıldığı belirtilen operasyonda 27 kişinin gözaltına alındığı bildirildi

Afyonkarahisar’da büyük operasyon: 27 gözaltı

Afyonkarahisar’da, FETÖ-PDY terör örgütüne yönelik operasyon yapıldı. Afyon merkezli 7 ilde yapıldığı belirtilen operasyonda 27 kişinin gözaltına alındığı bildirildi

Afyonkarahisar’da büyük operasyon: 27 gözaltı
22 Nisan 2016 - 19:21

Afyonkarahisar merkezli olarak Aydın, İstanbul, Uşak, Kayseri, İzmir ve Balıkesir’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda hakkında yakalama kararı çıkarılan 50 kişiden 27'si gözaltına alındı.

FETÖ-PDY terör örgütüne yönelik operasyonda ilk etapta 20 kişi gözaltına alınırken, ilerleyen saatlerde gözaltına alınan kişi sayısının 27’ye çıktığı ifade edildi.

 

GÖZALTI SAYISI ARTABİLİR

Konu ile ilgili Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgilerde, polis tarafından haklarında yakalama kararı çıkarılan çok sayıda iş adamının gözaltına alındığı operasyonun genişletildiği ve gözaltına alınan kişi sayısının aratabileceği aktarıldı.

Öte yandan, gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirilirken, bir çok kişi hakkında ise yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

 

ÖNEMLİ İŞADAMLARI DA GÖZALTINDA

Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde terör örgütü FETÖ-PDY yapılanmasına yönelik polis tarafından yapılan şafak operasyonunda Afyonkarahisar’ın önemli iş adamlarından A.A., R.Ö. ve M.Ö. gibi bir çok ismin de gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan şahıslar, Afyonkarahisar Devlet Hastanesine sağlık kontrolü için getirilirken, İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından görüntülenen şahıslar, basın mensuplarının “niçin gözaltındasınız” sorusuna ise “öğreneceğiz bakalım” yanıtını verdi.

 

KAYSERİ’DE DE BİR ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

Öet yandan, Afyon merkezli Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında Kayseri KOM tarafından Necdet Taş Anadolu Lisesi’nde N. A. isimi öğretmen gözaltına alındı.

Gözaltına alınan N. A.’nın, yapılan işlemlerin ardından Afyon KOM ekiplerine teslim edildiği öğrenildi.

Sakarya'da FETÖ/PDY'ye operasyon: 1 gözaltı

 

 

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Sakarya’da 1 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yaklaşık 8 ay önce başlatılan soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'ye 'Menfaat Sağladıkları, Kişisel Veri ve Özel Hayatı İhlal Ettikleri' öne sürülen, aralarında emniyet müdürü ve iş adamlarının da bulunduğu 13 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Gerçekleşen soruşturma kapsamında Sakarya İl Emniyet Müdürlüğünde görevli E.Y. isimli şahıs Taraklı ilçesinde gözaltına alınarak Van’a gönderildi.

Osmaniye'de PDY/FETÖ terör örgütü operasyonunda 5 tutuklama

 

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü'nce 20 Nisan 2016 tarihinde, PDY/FETÖ terör örgütüne yönelik olarak yapılan operasyonda yakalanan 21 şüpheli şahıstan 5’i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, 6415 sayılı ‘Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet ve Terör Örgütüne Üye Olmak’ suçlarından haklarında arama ve yakalama kararları bulunan 23 şüpheli şahıs ile ilgili Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'nce, Osmaniye merkezli olarak Adana, Mersin ve Isparta illerinde eş zamanlı olarak yapılan operasyon neticesi 21 şüpheli şahıs yakalandı.

Adliyeye sevk edilen 21 şüpheli şahıstan 5'i tutuklandı, 15'i Adli Kontrol ve Yurt Dışına Çıkış Yasağı konularak serbest bırakıldı, 1'i ise mahkemece serbest bırakıldı. Firari 2 şahsın yakalanması için çalışmalar devam ediyor.●iha

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum