phishing

112 acil servis çalışanlarına uyarı

112 acil servis çalışanlarına uyarı

112 acil servis çalışanlarına uyarı
09 Şubat 2016 - 14:43

Dr. Yemenici: Personelimiz, ambulansa biner binmez hemen emniyet kemerini takmalıdır. Kısa ya da uzun mesafe olsun bu alışkanlığı kazanmamız lazım. Özellikle hastaya ulaşmak üzere yola çıkan ve hastayı hastaneye götüren 112 personelimiz önce kendi canını düşünmekle sorumludur

 

 

Son günlerde artan ambulans kazalarıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, 112 Acil Servis’te görevli personeli uyardı. “Son bir hafta içinde Gökçek, Aksaray ve Ordu'da meydana gelen ambulans kazaları hepimizi üzdü” diyen Yemenici, şu ifadeleri kullandı:  “Kazalarda maddî hasarın yanında ölümlerin de olması acımızı daha da arttırdı.

 Aksaray'daki kazada, şerit değiştirip önüne çıkan araca çarpan ambulansta maddî hasar meydana gelirken, sağlık personeli de hafif şekilde yaralandılar. Isparta Gülkent Devlet Hastanesi'nden Denizli'ye hasta nakleden ambulans ise ilimiz sınırları Gökçek Beldesi civarında bir kaza geçirmiş, bu kaza da yine maddî hasarla atlatılmıştır. Gökçek 112 ekibimiz, hastayı kaza yapan ambulanstan alarak kendi ambulansları ile Denizli'ye ulaştırmışlardır.   

Ambulans kazalarında acı haber ise Ordu'dan geldi. Ordu'nun Fatsa ilçesinde bir ambulans şoförümüzün kaza sonucu vefat ettiği haberini üzüntüyle öğrendik.

 

AMBULANS İÇİNDE OLMAMIZ BİZE TRAFİKTE ÜSTÜNLÜK SAĞLAMIYOR

Olay yerlerinde çekilen fotoğraflar ise ne yazık ki kazaların şiddetini ortaya koyuyor. Bu vesile ile her zaman söylediğimiz bir konuyu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz;   

Elbette 112 olarak, ambulansta hasta varken, tepe lambası yanıyorken trafikte hızlı gitme, kırmızı ışıkta geçme gibi bazı önceliklerimiz vardır. Ama buna rağmen biz yine de elimizden geldiği kadar kontrollü davranalım, trafikteki diğer araçların bu önceliklerimizi bilmediğini varsayalım.

Ambulanslarımızda hasta olmadığı durumlarda da trafik kurallarına zaten uymakla mükellefiz. Sadece ambulans içinde olmamız bize trafikte üstünlük sağlamıyor.

Bir diğer önemli konu ise emniyet kemeri takma alışkanlığıdır. Personelimiz, ambulansa biner binmez hemen emniyet kemerini takmalıdır. Kısa ya da uzun mesafe olsun bu alışkanlığı kazanmamız lazım. Kendileri de gittikleri vakalardan tecrübe etmişlerdir ki emniyet kemeri gerçekten de hayata bağlayan bir sebep olabiliyor.    

 

112 PERSONELİMİZ ÖNCE KENDİ CANINI DÜŞÜNMEKLE SORUMLUDUR

112 ekiplerimiz bunun bilincinde olsunlar. Aşırı hız yapmadan, emniyet kemerini takarak, her türlü durumda trafik kurallarına da dikkat ederek ambulans kullansınlar. 

Özellikle hastaya ulaşmak üzere yola çıkan ve hastayı hastaneye götüren 112 personelimiz önce kendi canını düşünmekle sorumludur. Eğer bu sorumluluğunu ihmal ederse yardımına seferber olduğu hastalarımızın da hayatı tehlikeye düşer.    

Böylesi üzücü olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyor; Ordu'daki kazada vefat eden ambulans şoförü Selçuk Karakuş'a Allah'tan rahmet, yaralı arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.”●Kurtuluş

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum