phishing
Ahmet TUNCA

Ahmet TUNCA

Ufuk

PROF. ERHAN AFYONCU’YA EMANET

PROF. ERHAN AFYONCU’YA EMANET

 

Tarih merakımdan mıdır nedir, uzun yıllardır Habertürk televizyonunun ‘Tarihin Arka Odası’ diye ilgiyle izlediğim haftalık bir program vardı.

On yıla yakın sürdü. Program haftada bir gün yapılıyordu ve değişmez programcı, gazeteci Murat Bardakçı ile yardımcısı veya demirbaş konuşmacısı, o zaman doçentti, şimdi profesör olan Erhan Afyoncu’ydu.

***

İlk beş altı yıl, cidden ilgiyle izlenen birçok şeyi öğrendiğimiz ya da eski bilgilerimizi tazelediğimiz bu programda gerek Murat Bardakçı, gerekse Erhan Afyoncu hakkında, oldukça görsele dayalı, ciddi karakter tahlilleri yapma imkanımız oldu.

Murat Bey oldukça bilgili, özellikle tarih, ebediyet ve müzik konusunda hayli bilgili, birikimi olan, geniş bir entelektüel çevrede, ortamda yaşamış, İstanbul gibi bir kültür ve tarih kentinde doğmuş, büyümüş, yetişmiş olmasının da verdiği avantajlarla kendini yetiştirmiş bir insan-gazeteci-yazar kimliği sergiledi.

***

Buraya kadar diyecek bir şey yok. Yıllarca süren bu program ilgiyle izlendi. Erhan Afyoncu, Murat Bardakçı’nın çantasını taşıyan asistan rolüyle, pek başarılı olamadı. Tarih bilgisiyle de hayli zayıf kalmıştı.

Bu her programda, Bardakçı’nın Erhan Bey’i azarlamasını alay etmesini ve küçümsemesini, dalga geçmesini seyirci olarak hazmedememiştim.

Defalarca Erhan Beyin yerinde olsam bir daha programa çıkmam demişimdir.

***

Sabırla koruk helva oldu. Erhan Bey profesör oldu. Siyasete atılacağı tartışıldı, iktidardan yana tavırlar sergiledi ve Bardakçı, Erhan Bey’i Beştepe’ye çıkarmaya başardı.

Askeri okullar 15 Temmuz sonrası kapatıldı. Milli Savunma Üniversitesi kuruldu ve başına Erhan Afyoncu getirilip oturuldu. Ülkemin askeri geleceği artık Erhan Afyonu’ya emanet.

YORUMLAR

  • 0 Yorum