phishing
Trol savaşları başladı…
SAİT KARADUMAN

SAİT KARADUMAN

KONUŞUYORUM

Trol savaşları başladı…

17 Kasım 2015 - 13:06

Hep söylüyoruz ya sosyal medya sosyal medya diye işte yine gündeme taşınan bir konu… Seçim öncesi ve sonrası sosyal medyayı en iyi şekilde kullanan AK Parti’nin, bunu Ak-troller aracılığı ile yaptığı ve bunlara da ayrıca para ödendiği yönündeki iddiaları gündeme getirmişti.

Şimdi de Milli Görüşçüler bu trollere karşı bir savaş başlatmış.

Milli troller…

SP Lideri Mustafa Kamalak’ın avukat oğlu Muhammet Furkan Kamalak, uzman bir ekip kurarak, trollerin izini bulmuş. Kamalak, çok sayıda trol hakkında da suç duyurusunda bulunmuş.

Bundan sonra da sosyal medya üzerinden bu tür savaşların yaşanması aşikar. Çünkü biz millet olarak hiçbir ülke insanının sevmediği kadar bu sosyal medyayı çok sevdik.

Okumamız yok, araştırmamız yok ancak biz bu sosyal medya sayesinde profesör kesiliyoruz. Hatta ordinaryüs oluyoruz…

Bunları söylerken de bir şeyi de hatırlatmadan geçemeyeceği; Başkasına ait paylaşımları retweet edenler, paylaşanlar da ilk paylaşımı yapan kadar sorumlu oluyor ve ceza alıyorlar. Hakaret içerikli paylaşım yapan ancak sonra silenler de sorumluluktan kurtulamıyor.

Benden hatırlatması…

 

***

 

Muhalif kanadın kongre taleplerini “saray” operasyonu olarak tanımlayan MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Yeterli imzayı bulsalar bile, yetkimi kullanıp kongreyi toplamam. Mahkemeye gitsinler’’ dedi.

 

***

 

Sevinmiyoruz ama…

 

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, düzenlediği basın toplantısında, Paris’i kana bulayan saldırılarla ilgili önemli açıklamalarda bulunmuş ve demiş ki; son 48 saatte 168 farklı noktaya baskın düzenlendi. Baskınlarda bulunan roket atar, suikast silahı, otomatik silahlar, kurşungeçirmez yelekler, laptoplar ve telefonlara el konuldu. Saldırıların gerçekleştirildiği günden bugüne 104 kişinin de ev hapsine alındı. Toplamda 23 kişi tutuklandı. Bu daha başlangıç. Operasyonlar devam edecek.

Evet sevinmiyoruz ama bu Fransızlara da Türk Atasözleriyle cevap vermek istiyorum.

Ne demiş atalarımız;

-Ne ekersen onu biçersin…

-Gülme komşuna gelir başına…

-Başa gelmeyince bilinmez…

-Başa gelen çekilir…

-Besle kargayı oysun gözünü…

Ayıp olmasın bir Fransız Atasözü ile bitirelim;
- Tecrübe zalim bir öğretmendir; önce imtihan eder, sonra öğretir…

İnşallah öğrenmişinizdir.!

 

***

 

Televizyon kanallarında tüm konuşmaları canlı yayınlanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu kez de çocuk kanalına çıktı. Erdoğan’ı TRT Çocuk kanalında görenler gözlerine inanamadı.

 

***

 

O tren kalktı be canım…

 

HDP, 1 Kasım’da yapılan genel seçimlerin sonucuna itiraz ederek, seçimin iptal edilmesi için Yüksek Seçim Kurulu’na başvurdu. HDP tarafından YSK’ya yapılan başvuruda, seçimlerin “serbestlik” ve “eşitlik” ilkesine aykırı gerçekleştiği, meşru olmadığı iddia edildi.

Ne diyelim, O tren kalktı be canım, arkadan gelene binersin…

 

***

 

Söz sırası kimde?

 

Dün MHP eski İl Başkanı ve milletvekili adayı Aziz Aslan ile yaptığım röportajı yayınlamıştık.

Yayınlanır yayınlanmaz tepkiler gelmeye başladı.

Kimileri güzel ve olumlu bulurken kimileri de burun kıvırdı diyebiliriz. Kimileri sonuna kadar okuyup değerlendirmesini yaptı, kimileri de yarım yamalak okuyarak değerlendirme yapma gereği duydu.

Diyoruz ya hep okumuyoruz diye, bunu bir kez de dün gördük.

Bunların yanı sıra söz sırasının kimde olduğunu soranlar da olmadı değil.

Söz, sırası gelende olacak…

 

***

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin (Betam), Türkiye İstatistik Kurumu verileri üzerinden yaptığı belirlemelere göre, sanayide istihdam kaybı son üç ayda 150 bin kişiye dayandı.

 

***

 

TOKİ'den İscehisar'a özel uygulama

 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İscehisar Toplu Konut Projesindeki başvuru şartlarında değişikliğe giderek, alt gelir gurubunda başvuru yaşını 18’e düşürmüş.

Sevindirici bir haber ve sevindirici bir gelişme. Bunu İscehisar’a özel değil de tüm ilçelerimize yayılmasında fayda görüyorum.

TOKİ’nin yaptığı ve teslim ettiği bir çok konutta bazı sorunlar yaşanmasına neden olsa da vatandaşların ev sahibi olmaları sevindirici. Bu arada TOKİ tarafından uygulanan alt gelirlilere yönelik konut edindirmeleri, diğer konutlardan pek bir fiyat farkının olmaması da düşündürücü.

Bu konuyu bilen bazı inşaat firmaları (Afyon’da var mı bilmiyorum ama) İstanbul gibi büyük kentlerde TOKİ’den daha uygun ev verir duruma geldiler.

Bunun da gözden geçirilmesinde yarar görüyorum.

 

***

 

Biliyorum, sığmazsın hiçbir yere bu sevdayla, dünya sana dar. Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahı var. Mevlana

 

***

 

Kuzey Irak sorunu yüzünden bir Amerikalı ile kapışan Temel,

- "Siz Irak'ı haksız yere işgal eden ve teröristlere yardım eden zorbalarsınız" diye bağırmış.

Amerikalı, hemen karşı saldırıya geçerek şu karşılığı vermiş:

- "Siz Türkler, borç para yemekten başka bir şey bilmeyen insanlarsınız. Teknolojiden filan da hiç anlamazsınız. Oysa bizim işimiz teknolojidir. Bana bir kalıp çelik yolla, sana koca bir gemi yapayım."

Temel'in kafası iyice atmış ve

- "O da bir şey mi sen bana kız kardeşini yolla, sana geminin bütün mürettebatını yapayım" demiş. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum