phishing
SAİT KARADUMAN

SAİT KARADUMAN

KONUŞUYORUM

Özlenen Milletvekili…

Afyonkarahisar’ın uzun süredir Milletvekili bulunmayan Dinar bölgesi, Ali Özkaya ile bu özlemini giderdi.

Ali Özkaya, Dinar, Başmakçı, Dazkırı, Evciler, Kızılören hatta tüm ilçelerin milletvekili olarak görülüyor.

Nedenine gelince Bakan Eroğlu malumunuz. Diğer milletvekillerimiz de hepsi Merkezin adayı olduğu için ortaya bir tek Ali Özkaya ilçeleri temsilen görev yapan bir milletvekili olarak kalıyor.

Özkaya, uzun yıllar Ankara bürokrasisinin de nasıl işlediği bilmesi hem kendisine hem de Afyonkarihisarlılar için bir avantaj sağlıyor. Sorunların çözümünde adeta nokta atışı yaparak çözme yoluna giden Özkaya, bu nedenle de ilçelerden gelecek talepleri tek başına göğüslemek zorunda kalacak. Dolayısıyla işi diğer milletvekillerine bakarak oldukça yorucu olacak.

Bu zorlu ve yorucu görevinde kendisine başarılar diliyorum.

 

***

Bangladeş dünden itibariyle sosyal ağ sitesi Facebook’u ve birçok mikro blog platformunu yasakladı. Facebook, Messenger, Viber, WhatsApp, Line ve Tango siteleri ve uygulamaları da ikinci bir bilgi gelene kadar süresiz olarak kapalı kalacak. Hükümet yetkilileri alınan bu karara gerekçe olarak güvenlik önlemlerini gösterdi.

 

***

 

Işıklandık…

 

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kentin en işlek caddelerinden olan Yeşilyol ve Ordu Bulvarında ışıklandırma çalışmaları yapıldı.

Şehrin görünümü açısından oldukça güzel ve anlamlıydı. İnsanlar bu caddelerde dolaşırken biraz da olsa rahatlama ve bazı sıkıntılarından uzaklaşmaya yöneliyor.

Çalışmaların tam olarak tamamlanıp tamamlanmadığını bilmediğim için küçük bir aksaklığı aktarmak ve yetkililerin de bu konuda önlem almasını tavsiye edeceğim.

Yapılan ışıklandırma çalışmaları nedeniyle orta refüje konulan bazı ışıklar sürücülerin gözlerini almakta ve olumsuz nedenleri doğuracak durumda.

Bunun için de bu ışıkların bulunduğu orta refüjün biraz yükseltilmesi veya ışıkları kapatacak kadar ayrı bir çalışmanın yapılmasında yarar görüyorum.

Emeği geçenlere de ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum.

 

***

 

Doğalgaz mı? Jeotermal mi?

 

Afyonkarahisar havası en kirli illerin başında geldi. Hani hiç olmazsa bir konuda birinciyiz dercesine.

Afyonkarahisar Termal Başkenti diye biliniyor. En azından biz öyle sanıyoruz. O kadar çok başkent olunca insan karıştırıyor.

Kirliliğin önüne geçilebilmesi için yerli kaynağımız olan jeotermal dağıtımın yaygınlaştırılmasında yarar var. Öte yandan doğalgaz dağıtım firmasıyla da oturup iyiden iyiye konuşmak gerekir.

Nedenine gelince, Milli Birlik caddesine doğalgaz girmiş değil. Jeotermal ise yine aynı durumda. Sebebi ise o mu girecek, bu mu girecek. Kim girerse girsin ama bu hava kirliğinin önüne geçilmesinde büyük bir adım olacağı kesindir.

Sadece Milli Birlik mi buna benzer bir çok mahallemiz var.

Ya doğalgazı bertaraf edip jeotermale ağırlık vereceksiniz ya da doğalgaz firmasına müsaade edilecek dağıtımı çoğalacak.

Durum böyle iken Sandıklılı hemşerilerimiz de doğalgaz gelecek diye sevinmeye başlıyorlar. Sanjet dağıtımına hız verilmesi gerekirken doğalgazı beklemek hiç de akıl karı iş değil.

Sandıklı ve Afyonkarahisar jeotermal konusunda rüştünü ispat etmiş durumda.

Durum böyle iken bunu neden yaygınlaştırmayalım ki?

Yoksa yatırımlar zor mu geliyor, pahalı mı oluyor? Kar amacı mı güdülüyor? Yoksa yıllardır söylediğimiz gibi Afyonkarahisar gerçekten sahipsiz mi?

 

***

İnsanların yaptığı sahte paralar kadar paraların yaptığı sahte insanlar vardır. (S.J.HARRIS)

 

***

 

İnadına dağınık olun…

 

Dağınıklığı seven insanların diğer insanlara göre daha yaratıcı ve daha zeki olduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar, dağınıklığın yaratıcılıkla orantılı olduğunu ortaya koydu. Dağınık yaşayan insanların ise tembel değil beyinlerinin farklı çalıştığını gösteriyor. Minnesota Üniversitesi’nden Kathleen Voh’un yaptığı araştırmalar, dağınık insanlarla ilgili genel düşünceyi değiştirecek türden. Sıradan insanlar, grup normlarına uyup masalarını sürekli düzenli tutmaya çalışıyorlar. Yaratıcı insanlar ise kendi kurallarını yazıp beyinlerindeki düzenlerine göre masalarını yerleştiriyor.

Bu haber dün haber merkezlerine düşen haberlerden biriydi. Dikkatimi çekti ve paylaşmak istedim.

Neden mi? Hani hep çocuklarımıza kızarız ya dağınık oldukları için. İşte bu çocukların sesi olmak istedim, hepsi bu…

 

***

 

Yaşadığın dünyaya bak; Yüce Tanrı, hangi eserini sevginin kucağında büyütmemiş? Neden okşamak ve kucaklamakla gidilecek yere, tekme ve tokatla erişmeyi tercih edesin? Mevlana

 

***

 

Vampir Temel

 

Bir gün Temel, İngiliz ve Fransız vampirler uçaktan atlamış. İlk İngiliz atlamış ağzı burnu kan içinde geri gelmiş. Fransız ile Temel sormuşlar; "Sen kimin kanını içtin"?

O da;

-"Şuradaki kadının kanını içtim" demiş.

Sonra Fransız atlamış ağzı burnu kan içinde geri gelmiş. Yine "sen kimin kanını içtin demişler". Oda;

-"Şuradaki çocuğun kanını içtim" demiş.

sonra temel atlamış ağzı burnu kan içinde gelmiş. onada aynı soruyu sormuşlar

O da:

-Şuradaki direği görüyor musunuz?

-"E görüyoruz" demişler.

Temel de;

-"İşte ben o direği görmedim" demiş.

YORUMLAR

  • 0 Yorum