phishing
Daha ne kadar beklenecek?
SAİT KARADUMAN

SAİT KARADUMAN

KONUŞUYORUM

Daha ne kadar beklenecek?

19 Kasım 2015 - 15:00

Afyonkarahisar iktidar partisinden aldığı yatırımlarla kendinden söz ettiren iller arasında yer alıyor.

Bunlardan bir tanesi de 2013 yılı Şubat ayında açılması planlanan Müze ve Kültür Binası İnşaatıydı. Artık çürümeye terk edilmiş bir inşaat…

Daha sonraları başlanılan ve bitirilerek hizmete açılan onca yatırımın yanında bir “ucube” gibi duran bu inşaata el atma zamanının ne zaman geleceğini merak eder olduk. Gelen geçenlere de güzel bir görüntü sergilemiyor hani...

TOKİ tarafından ihalesi yapılan Müze ve Kültür kompleksinin inşasına 2011 yılında başlanmıştı.

Mevcut projeye göre altı üniteden oluşacak 3 katlı kompleksin, kültürel ve sosyal birçok hizmetin verilebileceği donanımlara sahip olacağı ve Müze bölümünde arkeoloji salonu, kent müzesi ve etnografya salonu, süreli sergi salonları, açık teşhir alanları, müze laboratuarları, müze eğitim alanları bulunacağı duyurulmuştu.

20 Milyon liranın üzerinde bir bedelle ihaleye çıkan Müze ve Kültür Binası İnşaatı bu saatten sonra bir o kadar daha para yer mi bilinmez.

Bizce bilinmeyen bir konu da ne zaman bitirileceği.

Daha ne kadar beklenecek bilmiyorum ama inşallah bir gün olur…

 

***

 

Meclis’te yeni dönem, milletvekillerinin yemin etmesiyle resmen başladı. Milliyetçi Hareket Partisi, 26. dönem TBMM başkanlığı için Yusuf Halaçoğlu’nu aday gösterdi.

 

***

 

Yüzmeee havuzu…

 

Yüzme Havuzu değince, Atalay Demirci’nin gösterisindeki sözleri geldi aklıma.

Diyor ki Demirci; İlkokula başladım bana aldıkları ilk kitap okuma kitabı… Fişler vardı. Oya ip atla. Uyu Ali uyu. Ayşe top oyna. Oya ip atlayacak, Ali uyuyacak, Oya top oynayacak, ben niye okuyacağım canım…

Afyonkarahisar’a yapılan olimpik Yüzme Havuzu da insanlara “Yüzmeee” der gibi bağırıyor oradan.

Güzel para harcandı. Yapılan hatalar nedeniyle havuz su tutmuyor diye biliyoruz. Daha sonra Üniversiteye devri yapıldı yapılacak, yok belediyede kalsın, yok il özel idaresinde derken yüzme havuzu ortada kaldı.

Hani birileri de çıksa İzmir Karayolundan Afyonkarahisar’a “yüzmeee” diye bağırıp duran bu tesisi de bir görse…

 

***

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın hayatı film oluyormuş.

Ünlü senarist ve oyuncu Gülse Birsel, Hürriyet gazetesindeki dünkü yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hayatının film olacağı duyurdu. Başrol oyuncusu kim olacak dersiniz…

 

***

 

Üstten kime hizmet?

 

2013 yılı bahar aylarında Belediye Başkanı Burhanettin Çoban basın mensuplarıyla Sahipata’da bulunan Necip Fazıl Kısakürek Bilgi Evinde bir araya gelmişti.

Kendisine “Afyon trafiğinin nasıl rahatlatılacağı” konusunda sorulan bir soru üzerine “Seçimlere bir yıl kala üst geçil yapmam” demişti.

Konuşmalarda İstanbul’dan bir AŞ ile görüşüldüğü ve Afyon trafiği ile ilgili çalışmaların sonucunda bir karar verileceği bildirilmişti.

Tabi bu firmaya da paralar ödenmişti. Firma geldi gitti çalışmasını yaptı. Trafik? Trafik aynı trafik, değişen bir şey yok.

Bu konuşmaların ardından 2 yıl geçti ve üst geçit çalışmaları başladı. Trafiği nasıl rahatlatırız çalışmaları içerisinde yer alan bir konuydu sanırım.

Nedense üst geçit trafiği çok yoğun olduğu (!) Turgut Özal Parkının oradan başladı. Çünkü Afyonluların hemen hepsi her gün oraya gidiyor ve günlerinin birçoğunu da oralarda geçiriyor ya. Galiba bunu göz önüne aldılar.

Hâlbuki Müze kavşağı, Park Afyon önü, Maliye kavşağı daha sayalım mı? Bu kavşaklarda nedense hiç trafik sıkıntısı görünmüyor.

Çünkü Afyon trafiğini rahatlatmak isteyenler, sabah ve akşam saatlerinde çıkıp da bu kavşaklardan geçmiyor ve dakikalarca beklemiyorlar. Birbirine sinirlenen insanları görmüyorlar. Tabi buralarda Polis de olmayınca insanlar çok ama çok rahat bir trafikle karşılaşıyorlar.

Bütün bu sıkışık kavşaklar dururken, Turgut Özal parkının oraya neden öncelik verildi, bu öncelik kimlere yarayacak dersiniz?

Yapmayın bee… Bu millet bu kadarını da hak etmiyor. Size oy verenlere nankörlük değil de nedir Allah aşkına…

 

 ***

 

CHP Genel Başkan adaylarından Umut Oran’ın Türkiye genelinde yaptırdığı anket sonuçlarına göre delegelerin yüzde 95’i yönetimin değişmesini istiyor. Delegelerin yüzde 70.4’ü de seçim sonuçlarını “başarısızlık” olarak değerlendirdi.

 

***

 

Bazı insanlar vardır ki selam verirler ve selamlarından is kokusu gelir. Bazıları da vardır ki selam verirler ve onların selamından misk kokusu gelir.

 

***

 

Yanlış Ev

Evin telefonu çalar

Hizmetçi: Aloo?

Adam: Kızım benim, hanımı çağırıver sen bana

- Bir dakika efendim

- Alo

- Ne oldu kızım, hanım nerede?

- Ay beyfendi nasıl söylesem, hanımefendi yatak odasında biriyle beraber.

- Ne, bir adamla mı?

- Maalesef, beyfendi.

- Nee? Hem de benim evimde ha! Bana bak kızım, git benim çalışma odama, aç masamın çekmecesini oradaki tabancayı al, ikisini öldür, emrediyorum sana!

- Beyfendi, ben nasıl yaparım öyle şeyi?

- Yaparsın, bak telefonda bekliyorum, yürü haydi

İki el silah sesi duyulur..

- Alo, beyfendi

- Ne yaptın kızım?

- Söylediğiniz gibi silahı aldım, ikisini de öldürdüm efendim. Sonra da silahı havuza attım.

- Ne havuzu?

- Bahçedeki yüzme havuzuna beyfendi, nereye olacak?

- Ulan bizim villada yüzme havuzu yok ki, orası neresi Alooo?

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum