phishing
SAİT KARADUMAN

SAİT KARADUMAN

KONUŞUYORUM

Biz SosyalBen’iz…

Biz SosyalBen’iz…

 

Bugün size bir dernekten söz edeceğim ve neden Afyon’da da böyle bir derneğin olmadığı sorusunu soracağım.

SosyalBen…

Bu dernek dezavantajlı bölgelerde yaş aralığı 7 ila 13 olan çocuklarımızın kendi sosyal becerilerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini hedefleyen bir sosyal sorumluluk projeleri derneğidir.

Bir kişinin daha lise çağında inanarak başlattığı maceramızda şu anda neredeyse tüm dünyada tamamı üniversite öğrencilerinden oluşan 300’ü aşkın gönüllü ile birlikte, çocuklarımızın kendi yeteneklerini keşfetmelerini sağlayarak daha mutlu ve özgüvenli bireyler olarak yetişmesi için çalışıyor. Bu bilinçle gerçekleştirdikleri tüm çalışmalarda misyonunda, çocuklarımızın;

-kişisel gelişimlerini desteklemek,

-kendilerine güven kazanmalarını sağlayarak daha mutlu bireyler yaratmak,

-paylaşımcılık ve toplumsal yaşam bilincini kazandırmak,

-ufuklarını genişletmek ve tüm bunların sürekliliğini sağlamak yer alıyor.

Böyle bir derneğin Afyon’da açılması için gönüllüleri arıyorum.

Umarım en kısa sürede bulur ve böyle bir derneği ilimize kazandırmış oluruz…

Bu arada bu dernekle ilgili geniş bilgi almak veya bu derneğin gönüllüsü olmak isteyenleri de derneğin resmi internet sitesi olan http://www.sosyalben.com adresini ziyaret etmeye davet ediyorum.

 

***

 

Saygıyla…

 

Atatürk diyor ki;

-Basın milletin müşterek sesidir. Başlıbaşına bir kuvvet, bir okul, bir öncüdür.

-Bence diktatör, başkalarını isteklerine boyun eğdirendir. Ben kalpleri kırarak değil, kalpleri kazanarak hükmetmek isterim.

-Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.

-Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye muhalif değiliz.

 

***

 

Kas Hastalıkları Derneği Başkanı 86 yaşındaki Profesör Doktor Coşkun Özdemir, “asker kaçağı” olduğu gerekçesiyle polis tarafından baskın yapılmış.

 

***

 

Ailenizin imamı kim?

 

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2010 yılında yürürlüğe koyduğu “Aile İrşat ve Rehberlik Büroları’’ çalışma yönergesi’ni sessiz sedasız değiştirdi.

Temmuz ayında yenilenen yönergeyle birlikte artık imamlar, aile yaşantısından öğrenci yurtlarına, fabrikalara kadar birçok alanda söz sahibi olabilecekler.

Yönergeyle imamlara, çocuk evlerinden öğrenci yurtlarına, fabrikalardan gençlik merkezlerine kadar birçok alanda “manevi destek sağlama” görevi veriliyor. İmamlar, “sosyal ve ekonomik krizlere karşı” da aile bireylerine yönelik “manevi eğitim çalışması” yapabilecek.

Yeni yönergenin “amaç” kısmında ise;

- Aile bireylerine sosyal, ekonomik ve kültürel değişimler sonucu karşı karşıya kaldığı riskler ve yeni sorun alanları karşısında güçlendirmek için manevi destek hizmeti sunmak

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde anılan Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarda dini rehberlik ve manevi destek hizmeti sunmak,

- Öğrenci yurdu, gençlik merkezi, fabrika vb. gibi mekânlarda dini içerikli programlar düzenlenmek.

Yeni düzenleme ile ayrıca, devlet koruması altındaki çocuklara yönelik dini programlar yapılmasının da önü açıldı.

Bu düzenleme de “Çocuk Destek Merkezleri öncelikli olmak üzere çocuk evleri, çocuk evleri sitesi, çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında koruma ve bakım altında olan çocuklara uygulanmak amacıyla hazırlanan değerler eğitimi programının uygulanması sağlanır” ifadeleriyle yer aldı.

Ne diyelim, aile doktorlarının yanı sıra bir de aile imamız oldu.

 

***

 

Yıllardır kanayan yara…

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’nin havası en kirli şehirlerini belirledi. Bu durum Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu için gazetelerde gündem konusu oldu.

Bazı yaygın medya internet siteleri “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’nin havasını an be an izleyerek, kirlilik haritası çıkardı. Hava izleme raporuna göre Türkiye’nin en kirli şehri, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun memleketi Afyonkarahisar… Iğdır, Osmaniye, Gaziantep, Bitlis ve Siirt de hava kirliliğinde, Afyonkarahisar’ı takip ediyor. Edirne’nin Keşan ve Bursa’nın İnegöl ilçeleri de havası en kirli ilçeler olarak belirlendi”  diyerek gündeme getirdiği Afyonkarahisar’daki hava kirliliği yıllardır kanayan bir yaramız.

Birisi bu konuda neden böyle olduğunu açık açık söylemeli.

Bu kirliliğin önüne geçilmeyen büyük bir engel mi var yoksa bu konuda çalışma mı yapılmıyor.

Nedir bu kanayan yaranın sebebi…

 

***

 

Bir kere ihanete uğradın mı, anıIar sana batakIık oIur yeğen. HatırIadıkça çekerIer seni içeri. HatırIadıkça affetmek istersin yeğen. Çünkü affetmek, unutmak demek! Öncesini hatırIadıkça sonrasını unutmak istersin. Tuncel Kurtiz

 

***

 

Başbakan ve Muhalefet lideri

 

Bir gün başbakan ve muhalefet partisinin lideri aynı helikopterde gezerlerken dalmışlar muhabbete...

Muhalefet partisi lideri demiş ki:

- Ben buradan 30 milyon lira atsam 30 kişiyi sevindiririm.

Bunu duyan Başbakan durur mu?

 -Ben buradan 50 milyon lira atsam 50 kişi sevinir.

Bunları duyan pilot da şöyle der:

- Ben buradan ikinizi atsam 75 milyon birden sevinir!..

YORUMLAR

  • 0 Yorum