phishing

Son Dakika İmaret’in aydınlatma ihalesine takipsizlik!

Son Dakika İmaret’in aydınlatma ihalesine takipsizlik!

 Son Dakika İmaret’in aydınlatma ihalesine takipsizlik!
16 Haziran 2017 - 01:32 - Güncelleme: 16 Haziran 2017 - 01:35

 

 

İmaret’in aydınlatma

ihalesine takipsizlik!

 

 

 

 

 

Cumhuriyet Başsavcılığı, İmaret Camisi aydınlatma ihalesi hakkında başlatılan soruşturmaya takipsizlik kararı verdi. Başsavcılık kararında, ‘Herhangi bir usulsüzlüğe rastlanılmadığı’ denildi

 

 

KURTULUŞ-Afyonkarahisar Belediyesi, İmaret Camisi ve çevresine yapılan aydınlatma işlemleri için re’sen açılan soruşturmaya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın takipsizlik kararı verdiğini duyurdu. Belediye’den yapılan açıklama şöyle: “İhalesi ve yapımı gerçekleştirilen İmaret Camii, Cami bahçesi, Taş Medrese aydınlatma, şehrin muhtelif noktalarına kamera kurulması, led ekran TV’ler ve bayrak direği alınması amacıyla yapılan ihale ile ilgili yerel basında birtakım haberler yer almıştı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı yerel basında yer alan haberler üzerine re’sen soruşturma başlatmıştı.

İHALE DOSYASI BELEDİYE BAŞKANLIĞINA GERİ GÖNDERİLDİ

Yapılan soruşturma esnasında ihale dosyası, ihale konularında uzman iki Başmüfettiş ve bir Elektrik Elektronik mühendisinden oluşan toplam üç kişilik bilirkişi heyetine teslim edilmiş ve bilirkişilerce ihale dosyası ve yapılan işler 15 sayfalık bir bilirkişi raporuyla rapora bağlanmış, sonucunda ‘Herhangi bir usulsüzlüğe rastlanılmadığı’ görüşüne yer verilmiştir. Bilirkişi incelemesinde toplam 2 milyon 190 bin TL’ye ihale edilen işler tek tek hem mevzuat açısından hem de teknik olarak incelenmiş ve rapor edilmiştir. Bu rapor üzerine Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığının 06/06/2017 tarih, 2017/3442-3942 Karar sayılı kararı ile ‘ihale dosyası ve bilirkişi raporuna göre herhangi bir usulsüzlüğe rastlanılmadığından ve tüm dosya kapsamına göre olayda kovuşturmayı gerektirir herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmadığı anlaşıldığından olay hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına’ karar verilerek, ihale dosyası Belediye Başkanlığına geri gönderilmiştir.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum