phishing

Toros Kurbağası, dünyada sadece Niğde’de yaşıyor

Toros Kurbağası, dünyada sadece Niğde’de yaşıyor

Toros Kurbağası, dünyada sadece Niğde’de yaşıyor
16 Haziran 2017 - 01:30

Toros Kurbağası, dünyada sadece Niğde’de yaşıyor

 

 

NERGİZ MERT-Dağ kurbağalarının en küçüğü olma özelliğini taşıyan ve su kenarlarındaki çayırlıklarda yaşamını sürdüren Toros Kurbağası, dünyada sadece Niğde’de ki Bolkar Dağları’nda görülüyor. Ulukışla İlçesi sınırları içerisinde Karagöl-Çiniligöl sulak alanında yaşayan Toros Kurbağası böceklerle besleniyor ve korktuğunda ölü taklidi yapıyor. Toros Kurbağası, biyokaçakçılığa karşı sıkı şekilde korunuyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, biyokaçakçılıkla mücadele kapsamında sosyal medya üzerinden, alana zarar verdiği tespit edilen 7 kişi hakkında her bir şahsa 40 bin 913 TL olmak üzere toplam 286 bin 391 TL idari yaptırım uyguladı.

KARAGÖL-ÇİNİLİGÖL ÇEVRESİ TRAFİĞE KAPALI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle: “Uluslararası Bern Sözleşmesi, Çevre Kanunu ve Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği kapsamında koruma altında olan Toros Kurbağasının yaşadığı Karagöl-Çiniligöl ve çevresinde uygulanan koruma tedbirleri çerçevesinde yol trafiğe kapalı tutuluyor ve araçların geçişine müsaade edilmiyor.

Bakanlığa bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerince alanın güvenliği sağlanırken Toros Kurbağasına yönelik biyokaçakcılık vakalarının önüne geçmek için gerekli önlemler alınıyor ve kaçakçılığa karşı yöre halkı bilgilendiriliyor.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum