phishing

Sandıklı’da gerekli tüm tedbirler alındı

Sandıklı’da gerekli tüm tedbirler alındı

 Sandıklı’da gerekli tüm tedbirler alındı
14 Aralık 2016 - 18:57

 

Sandıklı’da gerekli

tüm tedbirler alındı

 

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, 6 Ocak’ta bir vatandaşa saldıran köpeğin kuduz olduğunun anlaşılması üzerine ilçede gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı

 

 

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Sandıklı’da 22 yaşındaki Yusuf Kiraç'a saldıran köpeğin kuduz olduğu tespit edilmesi üzerine ilçe merkezinde gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

Sandıklı’da 6 ocak günü meydana gelen olayın ardından ilçede karantina uygulaması başlatıldığını vurgulayan Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, şunları kaydetti: “İlimiz Sandıklı ilçesi merkez Çay Mahallesinde 6 Ocak 2017 tarihinde meydana gelen olayda bir vatandaşımızın saldırgan bir köpek tarafından ısırılması üzerine gerekli incelemelere başlanılmıştır. Öncelikle saldıran köpek etkisiz hale getirilerek köpekten alınan numune Konya Veteriner Araştırma Enstitüsüne gönderilmiş, 9 Ocak 2017 tarihinde söz konusu Enstitü Müdürlüğünden gelen raporda sonucun pozitif olduğu bildirilmiştir.

Söz konusu rapor üzerine İlçe Hayvan Zabıta Komisyonu 10 Ocak 2017 tarihinde toplanarak Sandıklı Merkez Mahallelerinde her türlü hayvan hareketlerini yasaklayarak karantina başlatılmıştır.”

 

KÖPEĞİN SALDIRDIĞI VATANDAŞIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Sandıklı İlçe Sağlık Müdürlüğünce hayvanın temas ettiği ve temas şüphesi olan vatandaşların olayın yaşandığı 6 Ocak 2017 tarihinde tedavi koruma işlemlerine başlanıldığına yer verilen Vali Yıldırım’ın açıklamasında şöyle devam edildi: “Köpeğin saldırısına maruz kalan vatandaşlarımızın aşılamaları yapılmış olup, genel sağlık durumlarında her hangi bir olumsuzluk mevcut değildir. İlçe merkezinde bulunan sahipli ve sahipsiz tüm köpekler Sandıklı Belediyesince tespit edilerek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Veteriner hekimlerince aşılaması yapılmaktadır.

Konuyla ilgili ilimizdeki tüm kurumlar tarafından gerekli önlemler zamanında alınmış olup, halen bu konudaki çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.”

 

KÖPEK İKİ KEZ SALDIRMIŞTI

Sandıklı Çay Mahallesi Dereboyu Caddesi'ndeki bir çay ocağı önünde 6 Ocak günü çay içen Yusuf Kıraç bir köpeğin saldırısına uğramış, çevredekilerin yardımıyla kurtulan şahıs, Fatih Mahallesi'ndeki evine giderken aynı köpek yine saldırmış, vatandaşı dudağı ve sol bacağından ısırmıştı. Sandıklı Devlet Hastanesi'ne götürülen ve kuduz aşısı yapılan Kıraç'ın yırtılan dudağı ise sevk edildiği Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde dikilmişti.●Arif Yağcı

YORUMLAR

  • 0 Yorum