phishing

Sanatsal faaliyetlerin duyurulması için iletişim kanallarımız açık değil

Sanatsal faaliyetlerin duyurulması için iletişim kanallarımız açık değil

Sanatsal faaliyetlerin duyurulması için iletişim kanallarımız açık değil
03 Ekim 2017 - 22:10

Sanatsal faaliyetlerin duyurulması için iletişim kanallarımız açık değil

 

 

KURTULUŞ-Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Tiyatro Gazetesi Afyonkarahisar temsilcisi ve Risus Sanat (Renkli İmgeler Saati Uygulama Sahnesi) Sanat Yönetmeni Seyhun Sertan’la yaptığı röportajda, Afyonkarahisar’daki kültür ve sanat faaliyetlerini anlattı.

İlde kültür ve sanatsal etkinliklerin belediyeler, üniversite, bazı dernek ve vakıflarla birlikte Kültür Turizm Müdürlüğü olarak kendilerinin yürüttüğünü anlatan Tanır, özetle şunları kaydetti:

“Ben bir eksiklik olduğunu düşünüyorum, bizim bir eksikliğimiz olarak değerlendiriyorum. Afyonlu halka bu sanatsal faaliyetleri nasıl duyuracağımız noktasında iletişim kanallarımızın açık olmadığını düşünüyorum. Yani kısaca ilgi var ama halka daha çok ulaşmamız gerektiği kanaatindeyim.”

Seyhun Sertan’ın tiyatro ile ilgili sorularını da yanıtlayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Tanır, şunları aktardı: “Tiyatroya ilgi var ama daha çok olmalı diye düşünüyorum. Televizyonda film izlemekle ile tiyatro arasında fark var. Tiyatroda hissederek, adeta dokunurcasına izliyorsunuz. Halka bunu sunmak gerekir. Halkın biraz daha tiyatro konusunda duyarlı olmasının kültür ve sanatın bu alandaki yaşamasında etkili olduğunu düşünüyorum. Çok yargılayıcı olmak istemem. Buradaki değerleri tespit edip, tiyatro anlamında kafa yoran, yazan, çizen, oynayan kişilerle Afyonkarahisar’da tiyatro üzerine bir yol haritası belirlemeyi istiyoruz.”

KÜLTÜR VE SANAT ÇALIŞMALARI YAPAN KİŞİ VE KURULUŞLAR BİR ARAYA GELMELİ

Afyonkarahisar’daki kültür ve sanat çalışmalarına mevcut salonların çok yeterli olmadığının altını çizen Tanır, “Daha fazla olmasında fayda var. İkincisi, kültür sanat çalışmalarının yanında toplantılara, panellere, konferanslara ya da okulların yılsonu etkinliklerine bunu paylaştırmaya çalışıyoruz. Kültür ve sanat çalışmaları yapan kişi ve kuruluşlarla bir araya gelerek bir takvim belirlenirse bunun temel bir problem olmaktan çıkacağını düşünüyorum” dedi.

Tanır, Kültür politikaları üzerine çalışmalarını sürdürdüğü kitap hakkında da şunları anlattı:  Görev yaptığım süre içerisinde bakanlığımızın kendi çalışmalarıyla ilgili kamu politikalarının olduğunu gördüm. Bu konuda bir il müdürü olarak daha derinlemesine bilgi sahibi olmak kanaatim oluştu ve tecrübelerimi de biriktirerek bir makale çalışması yapmak istedim. Kültür alanında bir bakış açısı yakalamak çok önemli. Bütün faaliyetleri devlet mi yapacak, özel sektör ve STK’lar mı yapacak, yoksa devlet ve özel sektör birlikte mi yapacak. Geçmişte başarılı çalışmalar yapılmış ancak daha geniş kesime nasıl hitap edilebilir noktasında bu kültür politikalarının yeniden şekillenmesi gerektiği kanaati oluştu. Bu çalışmamızda özellikle bunu gördük.”

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum