phishing

Nitelikli eleman yetiştirmek için BİGEM’ler kurulacak

ZAFER-İN Operasyonu İşbirliği Protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle BİGEM’ler kurulacak ve nitelikli eleman yetiştirilecek

Nitelikli eleman yetiştirmek için BİGEM’ler kurulacak

ZAFER-İN Operasyonu İşbirliği Protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle BİGEM’ler kurulacak ve nitelikli eleman yetiştirilecek

Nitelikli eleman yetiştirmek için BİGEM’ler kurulacak
01 Mayıs 2016 - 19:18

 

 

 

Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar ve Manisa illerinin yapsayan TR33 Bölgesi’nde, 'İşveren ve Çalışanların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Teknik Destek' projesi BİGEM İşbirliği Protokolü imza töreni, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) öncülüğünde Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi.

Zafer Kalkınma Ajansı’nın Operasyon Faydalanıcısı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın Sözleşme Makamı olduğu Zafer-İN Operasyonu (TR33 Bölgesi’ndeki İşveren ve İşçilerin Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu) İşbirliği Protokol İmza Törenine ilgililer katıldı.  

Etkinliğin açılış konuşmaları Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Burak Çağatay Doğan, Milletvekili Hatice Dudu Özkal ve Ali Özkaya ile AB Delegasyon Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Başkan Yardımcısı Virve Vimpara ve Uşak Valisi Ahmet Okur tarafından yapıldı.

 

HİZMET VE SANAYİ SEKTÖRÜNÜN NİTELİĞİ ARTACAK

Uşak Valisi Ahmet Okur, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bünyesinde AB Delegasyonunun bize sağladığı 3 Milyon 600 Milyon civarında ciddi bir mali kaynak sağladığını ve nitelikli iş gücü oluşturmak, verimliliğini artırmak için yapılan çalışmaların başlangıcı olarak Birlik İş Geliştirme Merkezi (BİGEM) kurulacağını söyledi. Vali Okur, “Bölgemizde sayısı az, niteliği günden güne düşen ve verimliği azalan hizmet ve sanayi sektörümüzü sorunsuz bir şekilde devam ettirmeye çalışıyoruz” dedi.

 

İSTİHDAMA ARTI DEĞER SAĞLANACAK

Sanayicilerin nitelikli eleman konusunda yaptıkları talepleri anlatan Okur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu projenin hayata geçirilmesi ile birlikte yaklaşık 1,5 yıl içerisinde verilecek 100 bin saatlik eğitimle ben gerçekten bölgemizde kamu kurumlarımız dahil bir çok sektörde ciddi bir şekilde vasıflı eleman yetiştirilebilineceğini ve önümüzdeki dönemlerde de bölgemizdeki insan kaynaklarının ve buna bağlı olarak istihdama sağlanacak artı değerlerle de sanayi, tarım ve ticaret ile özelliklede hizmet sektöründe daha üst düzeye çıkacağını ve ülkemizde de önemli bir rekabet sağlayacağını değerlendiriyorum.”

 

PROJE İLE ÇOK ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE EDİLECEK

Birlik İş Geliştirme Merkezi’nin diğer kalkınma ajanslarından öne hayata geçirilmesinde Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı’nın gösterdiği gayretleri öven Vali Okur, şöyle devam etti: “Bundan sonra projeyi hayata geçirecek hem eğitimciler, hem araştırmacılar, hem de uygulayıcılarına emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sizlerin adına ve sanayi ile diğer alanlardaki kişilerin temsilen bu çalışmanın önemli olduğunun bir kez daha altını çizerken, titizlikle uygulanmasının çok büyük önem arz ettiğine inanıyorum. Bu anlamda bu projenin yakından takipçisi olacağımızı belirterek, çok önemli kazanımlar elde edeceğimize inanıyorum."

 

 VALİ GÜNER PLAKET TAKDİM ETTİ

Uşak Valisi ve Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Okur’dan sonra kürsüye gelen Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı, TR33 Bölgesi’ndeki İşveren ve İşçilerin Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu hakkında bir sunum yaptı.

 Daha sonra protokol imza töreni gerçekleştirildi. Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinin ilgili kuruluş temsilcileri teker teker imzalarını atarken, katılımcılara Vali Güner ve diğer protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.

 

AFYON’UN LEZZETLERİNDEN YARARLANIN

 Plaket takdimi sırasında kısa bir konuşma yapan Vali Güner, bu projenin hayata geçirilmesinin bölgemiz ve ilimiz açısından önemli olduğunu belirtirken, bu törene ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Vali Güner, aynı zamanda Afyonkarahisar’a diğer illerden gelen misafirlerimize ilimizin yöresel lezzetlerinden ve termal kaynaklarından faydalanmaları için tavsiyelerde bulundu.

 Törenin devamında Bölgesel İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezi Yapılanması ve Yol Haritası konulu panel gerçekleştirildi.

 

 

 

Termal bir otelde düzenlenen işbirliği protokol imza törenine Vali Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Uşak Valisi ve Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Okur,  Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal, AB Delegasyon Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Başkan Yardımcısı Virve Vimpara, ÇSGB Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Burak Çağatay Doğan, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisa illerinin belediye başkanları, üniversite rektörleri, ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu başkanları, ilçe kaymakamları, üst düzey yöneticileri ve ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. ●Kurtuluş

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum