phishing

60 yarışmacı en iyi lezzet için yarıştı

60 yarışmacı en iyi lezzet için yarıştı

60 yarışmacı en iyi lezzet için yarıştı
01 Mayıs 2016 - 19:19

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması, yapıldı. 60 yarışmacının katıldığı yarışmada, hamur işi, tatlı ve ana yemek olmak üzere üç kategoride yapıldı. Lezzet Durağında düzenlenen yarışmada, yarışmacılar dereceye girmek için lezzet ve ikramda birbirleriyle yarıştı.

Yarışmaya beklenenin üzerinde katılım olduğunu belirten Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Birliktir, yoğun katılımın, yarışmanın ne derece önem kazandığının göstergesi olduğunu söyledi. Birliktir, Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği ile Kasaplar ve Sucukçular Odası'na ve Lezzet Durağı Restaurant çalışanlarına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

 

YARIŞMA ÜÇ KATEGORİDE YAPILDI

Birbirinden leziz yemekler arasında seçim yapmakta bir hayli zorlanan 15 kişilik jüri heyeti, lezzet, koku, görünüş, sunuş, pişirme derecesi ve kıvam gibi kriterler üzerinden değerlendirme yaptı. Jüri heyetinin değerlendirmesinin ardından dereceye giren yarışmacıların isimleri şöyle açıklandı:

Hamur işi kategorisinde Muradiye Maral birinci, Şerife Teksöğüt ikinci, Huriye Eltaş üçüncü.

Tatlı kategorisinde birinci Huriye Eren, ikinci Hatice Özgen ve üçüncü Yasemin Yörük.

Ana yemek kategorisinde Rabia Ayvalı birinci, Sultan Bozoklu ikinci, Zehra Gelişgen de üçüncü oldu.

Birinci olan yarışmacılara 750 TL, ikinci olan yarışmacılara 500 TL ve üçüncü olan yarışmacılara ise 250 TL para ödülü verildi. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından verildi. 15 kişiden oluşan jüri heyeti, birbirinden leziz yemekler arasında seçim yapmakta bir hayli zorlandı.  Yarışmada lezzet, koku, görünüş, sunuş, pişirme derecesi ve kıvam kriterleri göz önünde bulunduruldu.●Kurtuluş

YORUMLAR

  • 0 Yorum