phishing

Kar soğuklarla birlikte geliyor

Kar soğuklarla birlikte geliyor

Kar soğuklarla birlikte geliyor
02 Aralık 2016 - 16:12

 

Kar soğuklarla

birlikte geliyor

 

Türkiye’nin bugünden itibaren  yeni bir kar yağışlı sistemlerin etkisine gireceği tahmin ediliyor.Hafta sonundan itibaren Afyonkarahisar’da hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması bekleniyor

 

 

Bir süredir yurdu etkisi altına alan soğuk havaya bugün öğleden sonra kar yağışı da ekleniyor. Türkiye ve Afyonkarahisar  bugünden itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Hava sıcaklığı pazartesi günü sıfırın altında 17 derece olarak ölçülecek.

Bu günden itibaren etkisi altına gireceğimiz soğuk hava, Pazar gününden itibaren Afyonkarahisar’da bir rekora imza atacak. Afyonkarahisar’da 9 Ocak Pazartesi günü sıcaklık sıfırın altında 17 derece olarak ölçülecek.

 

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE YER PUS GÖRÜLECEK

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin bugün öğle saatlerinden sonra yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyılarında sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, İç Ege (Afyonkarahisar-Kütahya) ile Ankara, Eskişehir, Düzce ve Bolu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere gece saatlerinden sonra Kıyı Ege ile Çanakkale’nin güney ilçeleri, Balıkesir’in kıyı ilçeleri ve Antalya’nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadenizde güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

 

EGE’DA HAVA DURUMU

Parçalı, güney kesimleri ile zamanla bölge geneli çok bulutlu, öğle saatlerinden ititbaren Güney Ege kıyılarının, akşam saatlerinden sonra kıyı kesimlerinin, gece saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. kıyılarında sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak iç kesimlerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların gece saatlerinden sonra Kıyı Ege’de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın akşam saatlerinden sonra güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Afyonkarahisar: -8°C, parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kar yağışlı

IZMIR: 12°C, parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güney ilçeleri, akşam saatlerinden itibaren il genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Manısa: 9°C, parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

Yağışların gece saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.●Kurtuluş/Derleme

YORUMLAR

  • 0 Yorum