phishing

Avcı: AKÜ ile işbirliğine hazırız

Avcı: AKÜ ile işbirliğine hazırız

Avcı: AKÜ ile işbirliğine hazırız
02 Aralık 2016 - 16:12

Avcı: AKÜ ile

işbirliğine hazırız

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Afyon Kocatepe Üniversitesi akademik yıl toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AKÜ ile işbirliğine hazır olduklarını açıkladı

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, dün Afyonkarahisar’da bir dizi programa katıldı. Bakanlar Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 2016-2017 akademik yıl toplantısına katıldı. Bakan Avcı, burada yaptığı konuşmada, AKÜ'nün hızla gelişen Türkiye'nin önde gelen güzide üniversitelerinden biri olma yolunda önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, Bakanlık olarak işbirliğine hazır olduklarını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın AKÜ ile iş birliği yapma potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu ifade eden Avcı, termal ve aromatik bitkilerin en başta gelen konular olduğunu bildirdi. Avcı, "Bu iş birliği alanlarından biri termal sağlık turizm alanı. Afyonkarahisar bu alanda çok ciddi bir potansiyele sahip. Bu potansiyelin farkında olan, bu potansiyeli değerlendirme konusunda gerekli birikime sahip olan bir üniversitesi var” ifadesine yer verdi.

 

AFYONKARAHİSAR TURİZMİN CAZİBE MERKEZİ

Avcı, AKÜ ile ‘tıbbi ve aromatik bitkiler’ konusunda da iş birliği yapabileceklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Aromatik bitkiler ülkemizin sahip olduğu çok önemli zenginliklerden biridir. Bugüne kadar maalesef yeterince değerlendirmediğimiz bir potansiyel. Afyonkarahisar, son yıllarda özellikle yatak kapasitesindeki, konaklama tesislerindeki artış nedeniyle kongre turizmi için de önemli bir cazibe merkezi oldu, oluyor. Daha da gelişecek inşallah. Bu hedefler sadece Afyonkarahisar için değil, Türkiye'nin yeni kültür ve turizm stratejisi açısından da doğru hedefler.”

Toplantıya Bakan Eroğlu ve Avcı’nın yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AKÜ Rektörü Prof. Dr Mustafa Solak, milletvekilleri ve akademik personel katıldı.●

YORUMLAR

  • 0 Yorum