phishing

Frigküm encümen toplantısı yapıldı

Frigküm encümen toplantısı yapıldı

Frigküm encümen toplantısı yapıldı
22 Eylül 2017 - 22:05

Frigküm encümen toplantısı yapıldı

 

KURTULUŞ-Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliğinin Eylül ayı Encümen toplantısı, Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında termal bir otelde yapıldı.

Toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Afyonkarahisar İGM Başkanı Salih Sel, Eskişehir İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ve diğer encümen üyeleri katıldılar.

Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir illerini kapsayan Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliğinin bölge turizmini artıracak çalışma ve faaliyetleri hakkında konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz, Frigya bölgesinin korunmasının önemine dikkat çekti.

BÜTÇEMİZ YETMİYOR

Vali Tutulmaz, şunları söyledi: Bizim bütçemiz ile Kültür Bakanlığının bütçesi de bu bölgeyi korumaya yeterince destek veremiyor. İşte Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun talimatları doğrultusunda bu bölge tabiat parkı olarak ilan edildi. Bu bölgenin tabiat parkı olarak ilanı ile bölgenin en azından belirli bir bölgesinin korunmasına bir destek sağlama amaçlandı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüzün yaptıkları veya bundan sonra yapacakları hakkında heyetimize bir bilgilendirme yapılacaktır.”

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum