phishing

Dinar’dan Matematik olimpiyat birincisi

Dinar’dan Matematik olimpiyat birincisi

Dinar’dan Matematik olimpiyat birincisi
01 Haziran 2018 - 00:16

Türkiye’nin atmış altı ilinden, kırk sekiz bin öğrenci arasında Birinci oldu.

 

Dinar Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal İlkokulu  Dinar’ımızın eğitimde başarısını bir kez daha ülkemize kanıtladı. Öğrencilerimizle ne kadar gurur duysak azdır.

 

Aydın ili Tales Matematik Müzesinin İlkokul ve ortaokul öğrencileri düzeyinde yapmış olduğu 3.Ulusal Tales Matematik Olimpiyatlarına ülke genelinde 66 ilden 48 bin öğrenci katılmıştır. Bu yarışmanın ilk aşaması 9-10 Mart 2018 tarihinde ülke genelinde gerçekleşmiş, ilçemiz öğrencileri de bu yarışmaya katıldılar.

 

Yarışmanın birinci aşamasında Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal İlkokulu 4/B sınıfı öğrencilerinden Türkan Demirel 107 puanla birinci, aynı sınıftan İnci Derin Halaç 104 puan alarak ikinci oldu.

 

Aydın ilinde  06 Mayıs 2018 tarihinde  % 3’lük dilime giren 2500 öğrencinin katılımıyla yapılan 3.Ulusal Tales Matematik Olimpiyatları ülke geneli final sınavına davet edilmişlerdir. Yapılan final sınavında 93 puan alan Türkan Demirel 4.sınıflarda Türkiye 1.si olarak büyük bir başarı elde etmiştir.

 

Öğrencimiz 26 Mayıs tarihinde Aydın’da yapılan ödül töreninde 4.sınıflar  Matematik Olimpiyat birinciliği ödülünü almıştır.

 

Öğrencimizi bu başarısında ve mutluluğunda sınıf öğretmeni Ahmet Aksoy, ilçemizde sınıf öğretmenleri olarak görev yapan annesi Mihriban Demirel ve babası Şemsettin Demirel kendisini yalnız bırakmamışlardır.

 

İlçemiz Kaymakamı Sayın Mustafa ŞAHİN bey öğrencimizi makamında kabul edip,  öğrencimiz Türkan Demirel’in bu büyük başarısından dolayı çok sevindiğini dile getirdi. Öğrencimize Çeyrek Altın ve Başarı Belgesi takdim ederken Öğretmenimiz Ahmet Aksoy’u ve öğrencimizin ailesini de  unutmadı.  Ayrıca sınıf öğretmeni Ahmet Aksoy’u, annesi Mihriban Demirel ve babası Şemsettin Demirel’i tebrik etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum