phishing

Afyonkarahisar’da deneme sınavlarında başarı grafiği yükseliyor

Afyonkarahisar’da deneme sınavlarında başarı grafiği yükseliyor

Afyonkarahisar’da deneme sınavlarında başarı grafiği yükseliyor
10 Mayıs 2023 - 10:56


 
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı LGS Deneme Sınavlarındaki başarı grafiğine ilişkin bir yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, Sayın Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın maddi ve manevi destekleri sayesinde elde edilen başarıya dikkat çekildi.
İlk denemelerde öğrencilerin boş bırakma alışkanlığı olmadığı ve dördüncü deneme sonucunda öğrencilere bilmedikleri soruyu cevaplamamaları gerektiği kavratılarak net sayılarının artırıldığı belirtildi.
İlk deneme sınavında öğrencilerin net sayısının 28,29 olduğu, ancak dördüncü denemede bu sayının 36,44'e çıkarıldığı ve bu artışın sınav puanlarına ortalama olarak 25 puanlık bir yansıma sağlayacağı ifade edildi.İlçelerde ise net sayılarının 42'ye kadar çıktığı ve bu durumun sınav puanlarına artı 40 puan olarak yansıyacağı belirtildi.
Açıklamada, yapılan deneme sınavlarının sonuçlarının ortaya konulduğu ve 2023 LGS sınavında da aynı başarının elde edilmesi halinde Afyonkarahisar'ın Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarıya ulaşacağı değerlendirmesinin yapıldığı ifade edildi.
Ocak ayından itibaren meslek liselerini tercih edecek öğrencilere rehberlik edildiği, meslek liselerinin ziyaret ettirildiği ve rehber öğretmenlerin sınava girecek öğrencilere çalışma planları hazırladığı ve haftalık deneme sınavları yapıldığı bilgisi de paylaşıldı.
Açıklamada, tüm ilçe müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenlerin Afyonkarahisar'ın başarısı için büyük çaba sarf ettikleri vurgulandı. Son olarak, Sayın Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın liderliğindeki başarıya katkıda bulunan herkese teşekkür edildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum