phishing

Burcu "Devletimiz çok güçlü"

Burcu "Devletimiz çok güçlü"

Burcu "Devletimiz çok güçlü"
01 Haziran 2018 - 00:14

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Münire Burcu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’yı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kumartaşlı, “Allah razı olsun geldiğiniz günden bugüne yanımızdasınız. Gerek telefonda gerek yüz yüze her zaman yanımızda görüyoruz sizi. Bu konuda hakkınızı helal edin.” dedi.

DEVLETİMİZ ÇOK GÜÇLÜ

Devletin her geçen gün daha da güçlendiğini söyleyen Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Münire Burcu ise, zaman zaman şehit ailelerini ziyaret ettiğini söyleyerek şöyle konuştu: “: Artık devletimiz güçlü. Acılarınızı elbette hiçbir şekilde dindiremeyiz. Fakat anımsanmak çok önemli. Ben zaman zaman şehit ailelerimizi ziyaret ediyorum. Onlar bana bunu söylüyor. Bizim nasıl olduğumuzu soruyorsunuz ya o yeter diyorlar. Unutulmak çok kötü bir durum. Hiç hatırlanmamak kötü bir şey. Devletimiz son zamanlarda çok güzel çalışmalar yapıyor.”

 

116 ŞEHİT AİLEMİZ TOKİ’DEN EV SAHİBİ OLDU

 

Devletin şehit ve gazi ailelerine büyük iyileştirmeleri olduğunu söyleyen Kumartaşlı ise, Zafer Mahallesi’ne TOKİ tarafından inşa edilen konutlardan 116 şehit ailesi ve gazilerin faydalandığını söyledi. Kumartaşlı: “Devletimizin bize sağladığı pek çok iyileştirme var. TOKi’de bunu yaşadık. 240 ay faizsiz sabit fiyata Zafer Mahallesi’nde yapımı tamamlanan TOKİ’den ev sahibi oldu şehit ailelerimiz. Devletimiz burada kurasız çekim hakkı veriyor bizlere. Bizlerden sonra kurayla vatandaşlara veriyor. 116 şehit ailemiz buradan ev sahibi oldu. Herkese söyledim. Bu konutlara girin diye. Devlet bize burada 24 bin liraya ev vermiş oldu. Geri kalanını 20 yıl boyunca 1 kuruş bile artmadan bu evleri ödeyeceğiz. Bu imkanlar nerede var?”

İŞ İMKÂNLARI ARTTI

2012 ve 2013 yıllarında çıkan kanunlarla şehit aileleri ve gazilerin iş haklarının artırıldığına dikkat çeken Kumartaşlı: “Eskiden aylık verilmiyordu. Dava açıyorduk. Anneye babaya muhtaçlık belgesi alıyorduk. Anne babaya sağlık raporu alıyorduk. Bizim ilimizde olmadı ama haklardan faydalanmak için anlaşmalı boşananlar oluyordu.2012 yılında çıkan kanun bizleri rahatlattı. 2013 yılında yine bir kanun çıktı. O kanda şehit yakınlarına olan iş imkanlarını artırdı. Eskiden bir kişiydi. Fakat şimdi iki kişi işe alınabiliyor. Küçümsenmeyecek büyük haklar bunlar.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum