phishing

‘Bolvadin’e verilen sözler hasıraltı ediliyor’

‘Bolvadin’e verilen sözler hasıraltı ediliyor’

‘Bolvadin’e verilen sözler hasıraltı ediliyor’
02 Şubat 2016 - 15:56

MHP İlçe Teşkilatı, yazılı bir açıklamayla AK Parti İlçe başkanlığı ile aynı partiden olan Belediye Başkanını eleştirdi, “Bolvadin’e seçim öncesinde vaat edilen büyük yatırımlar Akp ilçe teşkilatı ve Akp’li belediye tarafından ya hasıraltı ediliyor ya da unutturulmaya çalışılıyor” görüşünü ileri sürdü

 

 

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi Bolvadin İlçe Teşkilatı, seçim öncesi ilçeye verilen sözlerin, AK Parti İlçe Başkanlı ve aynı partiden, Bolvadin belediye Başkanı Fatih Kayacan tarafından unutturulmaya çalışıldığını ileri sürdü. Yazılı basın açıklamasında, gündemdeki olayları değerlendiren MHP İlçe Teşkilatı, “Bolvadin’e seçim öncesinde vaat edilen büyük yatırımlar AKP ilçe teşkilatı ve AKP’li belediye tarafından ya hasıraltı ediliyor ya da unutturulmaya çalışılıyor. Bolvadin’de rutin olarak yapılması gereken önemsiz hizmetler bile bayram havasında karşılanıyor" görüşü savunuldu. İktidar partisinin yerel yöneticilerinin eleştirildiği açıklamada, vatandaşların, 1 Kasım 2015 seçimlerinde AKP hükümetini oylayarak istikrar arayışını sürdürdüğü kaydedildi ve 7 Hazirandaki seçimlerin ardından kurulamayan hükümetin sorumlusu olarak MHP’nin gösterildiği belirtildi.

 

TEK BAŞINA İKTİDARA GELDİNİZ DE İSTİKRAR SAĞLANDI MI?

MHP Bolvadin İlçe Başkanlığı’nın açıklamasından, ülke gündemiyle ilgili yapılan değerlendirmeden öne çıkan bazı bölümler özetle şöyle:

“Hükümet, devletin tüm imkanlarını, cemaatlerin, basının ve bürokrasideki otoritesini kullanarak tüm kamu kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, yardım kuruluşlarının, seçimle gelmiş muhtarların yardım kanallarıyla beslenen, işadamlarının teşvik ve ipardlarla beslenen tüm kesimin, sendikaların, desteğiyle kısaca devlet otoritesini kullanarak 1 Kasım seçimlerinde istediği sonucu aldı. Tüm seçimin beklediği istikrar geldi mi, gelecek mi, geleceğine ilişkin beklentiler, siyası istikrar yakalanınca Türkiye de güçlü bir hükümet olunca her şeyin yoluna gireceğine ait ümitler arttı mı?

AKP hükümetinin 14 yıldır ötelediği hiç bir sorun çözülmedi giderek kronikleşti. Terör hortladı, dış siyasette, iflas görüntüsü hakim, ekonomik gelişmeler tam bir fiyasko görünümünde.”

 

BOLVADİN HİÇ BİR KESİME GELECEK VAAT ETMİYOR

Açıklamanın Bolvadin’le ilgili bölümündeyse, ilçenin tarihine vurgu yapılarak, “Bolvadin artık kadim kent değil, hadım kent” oldu görüşü savunulan açıklamada özetle şöyle denildi:

“Hamdolsun… Artık 80 binin üzerinde yaşayan nüfusu olan Bolvadin de yaşayan yerleşik nüfus 31 bin küsur.

Artık elit kesim Bolvadin’de yaşamıyor. Hayat standardı yüksek, maaşı dolgun memur kesimi de Bolvadin’in yaşanılacak bir şehir olmadığının farkında.

Bolvadin’i yönetiyorlar ama Bolvadin de yerleşik bir hayat düşünmüyorlar, orta gelir grubuna ait kesim Bolvadin’den başka yerlerde yaşamanın maliyetine katlanamadığı için mecburi ikamet adresi olarak Bolvadin’i kullanıyor. Sosyal yardımlarla geçinemeyen alt kesim aş, iş ve ekmek bulamadığından zaten Bolvadin’i terk etti. Kalanlar gideceği yeri ayarlama telaşında. Kısaca sözün özeti; Bolvadin hiç bir kesime gelecek vaat etmiyor. İmar düzenlenmeye çalışılıyor ama istihdam düşünülmüyor sadece Belediye ve Bolgisyan istihdam konusunda arpalık olarak kullanılmaya çalışılıyor. Belediye bir kaç imar düzenlemesi, yolların asfaltlanması ile günü kurtarmaya çalışıyor.”

 

ÇÖPLERİN TEMİZLENMESİNİ BAYRAM HAVASINDA SUNUYORLAR

AK Parti’nin Bolvadin’e seçimler öncesinde büyük yatırımlar vaat ettiğine vurgu yapılan açıklamada, bu vaatlerine “AKP ilçe teşkilatı ve AKP’li belediye tarafından ya hasıraltı edildiği ya da unutturulmaya çalışıldığı” savunuldu. Bolvadin’de rutin olarak yapılması gereken önemsiz hizmetlerin bile bayram havasında karşılandığı kaydedilen açıklamada şöyle devam edildi: “Örnek mi? Bolvadin’e 3 uzman doktorun gelmesi, çöplerin temizlenmesi ya da herhangi bir mahalleye konulan oyun grupları.

Halkımız gerçek hizmetlerin nerede kaldığını neden sorgulamıyor. Çünkü Akp ilçe teşkilatı ve belediye ile iyi geçinmek zorunda çünkü gençlerin tek ümidi, iş bulma konusunda bu iki adres geleceği muamma olarak duran kadrolu dahi olmayan mevsimlik potansiyelli, taşeron firmalar bile gençlerimize AKP’nin lütfu gibi sunuluyor.”

MHP Bolvadin İlçe Başkanlığının açıklamasında, Bolvadin Belediyesi’nin iştiraki olan Bolgisyan AŞ’nin de iyi yönetilmediği ve bu şirkkette bazı partililere makamlar verildiği, kadronun şişirildiği, eleman fazlası olmasına rağmen ilgili şirketin üzerine düşen görevleri layıkıyla yapmadığı da ileri sürüldü.●Kurtuluş

YORUMLAR

  • 0 Yorum