phishing

Bolvadin’de eğitim yatırımları hızla devam ediyor

Bolvadin’de eğitim yatırımları hızla devam ediyor

Bolvadin’de eğitim yatırımları hızla devam ediyor
02 Şubat 2016 - 15:57

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ömer Dayı, İl Genel Meclis Milli Eğitim Komisyon Üyesi Yener Sevim ve AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Bolvadin’de eğitim ile ilgili devam eden yatırımları yerinde incelediler.

İnceleme ile ilgili olarak yapılan açıklamada, “12 derslik maliyeti 1 Milyon TL’ye mal olacak İmam Hatip Ortaokulu inşaat aşaması tamamlanmak üzere. Çevre düzenlenmesi işleri de inşaatın bitmesi ile tamamlanacaktır” denildi.

Açıklamada, 1950’li yıllarda yapılan ve büyük başarılara imza atan mevcut okulun da yıkımına başlandığı kaydedilerek, “Yıkımdan sonra yerine İl Genel Meclis tarafından 16 derslik 1,5 Milyon TL maliyetli okul yapımına başlanılacaktır” denildi.

 

EĞİTİM YATIMLARI ARTARAK SÜRÜYOR

24 derslikli yapımı için daha önceden 7,5 Milyon TL ödenek aktardıklarını ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Ömer Dayı, açıklamada şu görüşleri kaydetti: “İhalesi yapılan okulumuzun inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. En kısa zamanda tamamlayacağız. İlçemizde okullaşma oranı en yüksek seviyede. Derslik başına ideal öğrenci sayısına ulaştık. Ayrıca okullarımızın tadilatları için 600 bin tl ödenek aktardık. Geçen yıl Dipevler ve Kurucaova köylerine yaptığımız okullara ilaveten Karayokuş köyümüze de 8 derslikli ilköğretim okulu yapacağız.”●Kurtuluş

YORUMLAR

  • 0 Yorum