phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

SAYIN VEDAT SEVER ve CHP

            SAYIN VEDAT SEVER ve CHP

 

 

Değerli okurlarımız; son günlerde, CHP’de yakında yapılacak olan Merkez İlçe Başkanlığı ile ilgili yazılarım oldu. Muhtemel adaylar üzerinde yorum yaparken sayın Vedat Sever için bazı partililerin “Geçmişteki bazı konuları aydınlığa kavuşturmadan Vedat Sever’in nasıl aday olacağını merak ediyoruz doğrusu” dediklerini belirtmiştim.

Bu yazım nedeniyle Sayın Vedat Sever’e cevap verme hakkı doğdu. Bu nedenle de daha önce hiç tanışıp görüşmediğim Sn. Sever ile önceki gün bir araya geldik. Sayın Sever’in üzgün olduğu yüz ifadelerinden belli oluyordu. Aramızdaki görüşmeye CHP’nin sevilen simalarından, her iki tarafın da tanıyıp sevdiği arkadaşlarımızdan birkaç kişi daha vardı.

GENEL MERKEZ 18 AY BİR KURUŞ GÖNDERMEDİ

Sayın Sever, konuşmamızın başında kendilerine çok büyük haksızlık edildiğini vurgulayarak bu tür konuların o dönemde her şeyini partiye seferber eden, eski il başkanlarından, merhum Ali Çengelci’nin ruhunu rahatsız edeceğini dile getirdi. O dönemde merhum Ali Çengelci’nin başkan, kendisinin il başkanlığı sekreteri olduğunu söyleyen Vedat Sever, şu bilgileri aktardı: “Genel Merkez’den 18 ay CHP Afyon teşkilatına bir delikli kuruş ödenek gelmedi. Bu süreç içerisinde partinin tüm giderlerini yönetim olarak imece usulüyle kendi aramızda hallettik. Daha sonra Genel Merkez 24 aylık bütçe karşılığı olarak Afyon CHP teşkilatına 99 bin TL ödenek gönderdi.

KADIN PARTİLİ BİLEZİĞİNİ VERDİ

Ara dönemde, yani Afyon CHP il teşkilatının 5 kuruş parasının olmadığı dönemde telefon, elektrik, su ve kira bedellerinin tümünün yönetim kurulu üyelerince karşılandığını söyleyen Sn. Sever, çok sıkışık oldukları bir periyotta  kadın bir parti üyesinin kolundaki bileziği vererek ihtiyaçların giderilmesini sağladığının da altını çizdi. Yine bir kongre sürecinde üyelere ikram edilen bükme, börek ve  ağzı açık gibi gıdaların bir üye tarafından Şuhut’tan yaptırılıp gönderildiğini söyledi. Sn. Vedat Sever’in, “Bu olumsuz koşullarda 17 belde ve 3 ilçede kazanılan belediye başkanlıkları başarısına bugüne kadar tekrar ulaşamadık” sözü çok manidardı ve bu başarıyı geçmişte de olsa alkışlamamak mümkün değil.

ÇAMUR AT İZİ KALSIN

Sayın Sever’e, “Neden bugüne kadar böyle bir dedikodu gündeme gelmedi de şimdi geldi” diye sordum. Aslında Sn. Vedat Sever’in cevabı Türkiye gerçeğini ortaya koyuyordu: Çamur at izi kalsın. Vedat Sever, kendilerinin döneminde itham edildikleri suçlamaların gerçeği yansıtmadığını, kongrede hesapların ibra edildiğini söylemesi ve belgelerin incelenmesi gerçekten “çamur at izi kalsın” sözleri ile örtüşüyor.

Ben köşemde, Sayın Vedat Sever’i incitmemek adına bana anlatılan gerçek suçlamaları açık olarak yazmamıştım. Gerek de kalmadı ve Sayın Sever, bana anlatılanları sanki biliyormuş gibi tek tek anlattı ve belgeleriyle iddiaları çürüttü.

5 BİN 600 LİRALIK AÇIK NEREDEN KAYNAKLANDI?

Aslında bir genel kurulda üyeler hesapları eğer ibra etmişlerse sonrasında bu konuları açmak ve birilerini suçlamak laf-ı güzaftır. Bu olay da aynen böyle olmuştur. Genel kurulda hesaplar açıklanırken  5 bin 600 liralık bir açık görünmüştür. Bu miktarın 3 bin lirası parti saymanı Mehmet Karakuzu tarafından hiçbir belge alınmadan Alanyurt Belediye Başkanına, 2 bin 600 lirası da üniversiteli fakir öğrencilere verilmiştir. Buradaki açık parti saymanı Mehmet Karakuzu’nun bu harcamalar için belge almamasından kaynaklanmıştır. Vedat Sever, Adil Sanduvaç ve Derya İlhan’dan oluşan hesap inceleme komisyonu bu konuyu genel kurulda da üyelere açıklamışlardır. Hesaplar bu haliyle de ibra edilmiştir.

VEDAT SEVER PARTİYE 9 BİN TL BAĞIŞLADI

Sn. Vedat Sever suçlanırken onu suçlayanlar bu günkü paralarla 300 bin liralardan falan bahsetmektedirler. Ancak bir olay var ki o da Vedat Sever’i suçlayan partililerin 24 aylık parti bütçesinin 99 bin TL oluşudur. 99 bin TL bütçesi olan bir partide nasıl 300 bin TL  “iç edilir” anlamış değilim. Üstelik çalıp çırpmakla, partinin parasını yemekle suçlanan Vedat Sever’in o yıllardan kalma 9 bin, merhum başkan Ali Çengelci’nin ise partiden 3 bin 900 TL alacakları olmuş ve bu paralar hibe edilmiştir. Gerek Vedat Sever’in, gerekse Merhum Başkan Ali Çengelci’nin “Bu tür suçlamalar ile zan altında bırakılmaları hiç de hoş değil. Sn Sever’in gösterdiği belgeler her şeyi kanıtlıyor zaten.

VEDAT SEVER’DEN ÖZÜR DİLİYORUM

Aday olmak her üyenin en demokratik hakkıdır. Tabii Vedat Sever’in de. Belki de ben çok aşırı iyi niyetli olmam nedeniyle kullanıldım. Aslolan hatayı gördükten sonra geri adım atabilmektir. Şimdi ben de belgeleri görüp ikna olduktan sonra Sn. Sever’den özür diliyorum.  Sayın Vedat Sever Perşembe günü Parti binasında adaylığını açıklayacak. Başarılar ve bol şanslar diliyorum.

                                               

YORUMLAR

  • 0 Yorum