phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

BİR PUAN DA İYİDİR

                BİR PUAN DA İYİDİR

 

 

İlimizi Türkiye 2 Ligi Kırmızı grupta temsil eden takımımız Afjet Afyonspor, 2017-2018 futbol sezonunun ilk maçında deplasmanda bir puan alarak şehrimize döndü. Tokat’ta Gazi Osman Paşa Stadında oynanan maçta temsilcimiz maçın hemen başlarında kazandığı gol ile öne geçmişse de bu skoru koruyamamış art arda yediği 2 gol ile ilk yarıyı 2-1 yenik kapatmıştır. Takımımız 2. yarıda skoru lehine çevirmek için elinden gelen çabayı göstermiş ve 90+1 de Oltan’ın ayağından kazandığı gol ile skoru 2-2 ye getirerek sezonun ilk puanını almıştır. Ben bu 1 puanı çok önemsiyorum. Gönül arzu ederdi 3 puan alalım. Olmadı, yenemedik. O zaman yenemiyorsan yenilmeyeceksin prensibi ile hareket ederek berabere kalacak 1 altın puanında sahibi olacaksın. Önceki gün Afjet Afyonspor bunu yapmış, yenemediği rakibi ile berabere kalarak 1 puanın sahibi olmuştur.

FUTBOLCUYU OYNATAN ALKIŞ VE MORALDİR

Değerli Afjet Afyonspor’lu taraftarlarımız; sezona henüz yeni başladık. Zaman zaman bu türlü neticelerle karşılaşacağız. Böylesi durumlarda futbolcularımıza daha çok sahip çıkmalıyız. Futbolcuyu oynatan alkış ve moraldir. Profesyonel futbolcu sahaya adımını attığı an parayı,alacak verecek meselelerini kafasından siler, oynayacağı maça ve alınacak 3 puana odaklanır. Deyim yerinde ise formayı giyip sahaya çıkan futbolcu sahada babasını bile tanımaz. Çünkü profesyonellik bunu gerektirir. Ona o anda trilyon verseniz dönüp bakmaz. Sırtına geçirdiği formanın hakkını vermeye çalışır. Bu konu ile ilgili yaşadığımız bir olayı da yeri gelmişken anlatayım:

KÖR TOPAL BİR KADRO OLUŞTURDUK

Terfi liginde şampiyon olarak 2 Lige çıktık. Fakat ekonomik durumumuz çok kötü. 2 Ligde barınmak öyle kolay değil. Paramız olmadığı için iyisine kötüsüne bakmadık ve bonservisi elinde olup da kapımızı çalan futbolcuların çoğunu aldık. Hani derler ya kör topal bir kadro oluşturduk. Ama oynadığımız maçlarda buna iç saha maçları dahil birden fazla gol atamadık. Ulusal ve yerel basında küme düşecek takımlardan birisi olarak gösteriliyorduk. İkinci yarı maçlarının neredeyse ortasına gelmiştik ve ağır ağır ümitlerimiz tükenmeye başlamıştı. İşte bu aşamada olağanüstü genel kurula gittik ve Sayın Kemal Horzum başkan seçildi. Takımın kümede kalması için yaptıklarını en yakın bilenim. O dönemde genel kaptandım. Horzum Yeni Afyonspor’un kümede kalması için  parasal olarak akla hayale gelmeyecek masraflar yaptı. Daha doğrusu paraya acımadı.

SAHADAN İÇERİ GİRİNCE PRİMİ FALAN UNUTURUZ

Bunlardan birisini anlatacağım: Anlatacağım konu futbolcunun sahaya girdikten sonra para pul gibi ekonomik  değerleri aklına getirmediği gerçeğidir. Sn. Horzum Başkan olduktan sonra kendi sahamızda İzmir’in köklü takımı Altınordu ile oynuyoruz. Maçın hakemi Burdur Bölgesinden Baki Özkan hoca. Çok yardımcı oldu takıma. Maçın primi 150 bin lira idi. İlk yarıyı 1-0 yenik kapattık. Devre arası Kemal bey beni çağırdı ve bana, “Orhan’cığım primi 300 TL yaptım futbolculara ilet” dedi. Ben ise kendisine “Primi 300 bin değil 300 milyar yapsak gücümüz bu kadar “ dedim. Horzum “Olsun, sen futbolculara tebliğ et” dedi. Söylediğini yaptım ve başkanın primi 300 bin liraya çıkardığını söyledim. Bunun üzerine ara transferde Karagümrük’ten transfer ettiğimiz eski Beşiktaşlı Adnan kalktı ve “Orhan abi biz sahayı çeviren çizgilerden içeri girince primi falan unuturuz, önce biz giydiğimiz formanın hakkını verelim şuradan galip çıkalım, prim falan sonraki işler” dedi.

UFAK TEFEK HATALARDA FUTBOLCULARIMIZI GERMEYELİM

Neticede maç 2-1 mağlubiyetimizle sonuçlandı. Yani kendi sahamızda yenildik ve düşme potasına girdik. Ancak Horzum’un fedakarlıkları sonucu küme düşmekten son anda kurtulduk. Futbolcu sahaya çıktığı an ruhsal olarak taraftarla bütünleşir ve başarıya odaklanır. Ufak tefek hatalarda futbolcularımızı germeyelim, moral motivasyonlarını tavan yaptırmak için elimizden geleni yapalım. Zaten sonrasında başarı kendiliğinden gelecektir.

Mersin maçında buluşmak dileğiyle esen kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum