phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

AFYON CHP’ DE KONSENSUS SAĞLANMALI

AFYON CHP’ DE KONSENSUS SAĞLANMALI

 

Değerli okurlarımız pek belli edilmese de Afyon CHP il ve Merkez İlçe teşkilatı adeta kaynıyor. Herkes her şeyi yapıyor,biliyor ancak dışarıya vurmuyor. Her zaman olduğu gibi partinin bazı eski yöneticileri partiden ve partililerden ellerini çekmiyorlar. Şu anda merkez ilçe başkanlığı seçimleri için aday olmayı düşünen bazı partililerimizi yine eski partililerimizden birileri destekliyor. Yalnız bunlardan bir partilimiz kesin kararlı olmasına rağmen diğer adaylara,partililere ve  delegelere saygılı bir biçimde kırıp dökmeden adaylık yolunda emin adımlarla yürüyor.

AÇIKLAMA GETİRMESİ GEREKİYOR

CHP’de adaylığını ilk açıklayan Partili Vedat Sever. Vedat Sever eski ve deneyimli bir partilimizdir. Ancak konuştuğum bazı partililer Vedat Sever’in yöneticilik yaptığı bazı dönemlerden kalan dedikodulara açıklama getirmesi gerektiğini dillendiriyorlar. İnanın konunun ne olduğunu bilmediğim gibi Vedat Sever ile de bir tanışıklığım dostluğum arkadaşlığım yoktur. Konuyu sorduğumda partililer “ o konuyu çok iyi biliyor “ dediler. O zaman geçmişten gelen bu konuya ( ne ise ) sevgili Vedat Sever’in açıklık getirmesi gerekiyor.

İSMİ TELAFFUZ EDİLİYOR

Son birkaç gündür Afyon İl Kadın Kolları Başkanı Sn. Hafize Özmen’in ismi Merkez İlçe Başkanlığı seçimleri ile ilgili olarak telaffuz ediliyor. Sn Özmen’i Vekilimiz Burcu Köksal’ın desteklediği ve Özmen’in adaylığını çok istediği söyleniyor. Sayın Özmen tecrübeli bir siyasi kişiliğe sahiptir. Kolay pes edecek birisi değildir. Üstelik arkasında Sn. Köksal’ında bulunması çok büyük bir kazanım .Durun daha bitmedi Sn. Ünlütepe’ninde Özmen’i desteklediği söyleniyor. Her ne kadar Av. Ramazan Akgöz’ün adıda Sn Özmen ile anılıyorsa da ben Akgöz’ün Vedat Sever’i desteklediğini çok iyi biliyorum.Hatta delegelerle de bire bir görüştüğünü de çok iyi biliyorum.

KENDİSİNİ TANIMAM BİLMEM

Gelelim ismi son zamanlarda Merkez İlçe Başkanlığı ile anılan Av. Umut Kılıç’a; sn Kılıç ile tanışıklığımız yok. Kendisini tanımam bilmem. Ancak yaşadığı bazı olaylar nedeniyle Afyon’da kısa sürede tanındı. Kendisi gerçek bir CHP’li.Genç ve enerjik oluşu, 26 yaş gibi bir genç yaşına sahip olmasına rağmen siyasette epeyce mesafe kat ettiği ve  partililerce de ciddi anlamda destek verildiği söylenmektedir. Bu bilgileri aldıktan sonra Kılıç ile bir telefon görüşmem oldu. Konuşmalarımızdan sevgili  Kılıç’ın çok idealist bir kişilik olduğunu ve Merkez İlçe Seçimlerinde açıklamasa da aday olacağını anladım.Bu enerjisi,efendiliği ve saygısı ile kısa süre sonra Afon’numuzun sevilen simalarından birisi olacaktır bundan kuşkum yok.Görüştüğüm,konuştuğum bazı partililer  Av.Umut Kılıç’ın bir partili olarak çok emin  adımlarla ilerlediğini ve gelecekte Afyon CHP’nin adı gibi umudu olacağını dile getirdiler.Görünen o ki şimdilik başka bir isim adaylık için dillendirilmiyor.

KAYGILARIM VE KUŞKULARIM VAR

İşin aslına bakarsanız Afyon CHP’de işler iyi gitmiyor. Bu benim kişisel görüşümdür ve beni bağlar. İl ve Merkez ilçe ayrı ayrı tellerde çalıyorlar. Referandumdaki alınan Hayır oyları kimseyi yanıltmasın. Referandumda hayır çıkan oylar sadece CHP’ye ait değildir. Birkaç partinin toplam oylarıdır. Söylemek istediğim ; Maalesef Genel seçimlerden bu yana Parti bir önceki aldığı oyların üzerine koyamamıştır. Üstelik M. Vekili Burcu Köksal’ın “ ben Ankara’nın değil,Afyon’un milletvekiliyim”  diyerek yasama döneminin büyükçe bir bölümünü Afyon’da sözde seçmenlerin arasında geçirmesine rağmen. Bu nedenle de benim CHP ile ilgili kaygılarım ve kuşkularım vardır ; zaman varken çok ciddi ve önemli kararlar almalıyız. Bildiğiniz gibi parlementoda ki M.Vekili sayısı 600 e çıkarıldı. CHP.nin Afyon’dan 2 milletvekili  çıkarma ümidi artmıştır.Ancak ben bırakın 2 nci  vekili o bir vekili de kaybederiz kuşkusu yaşıyorum. Çünkü görünen fotoğraf hoş değil. Herkes bireysel olarak bir şeyler yapmaya çalışıyor.

SİZLERE GÖNDERMİŞTİM

Sayın Genel Başkanım K.Kılıçdaroğlu ; daha önce Afyon ile ilgili yazılarımı e-posta ile size göndermiştim.Bu yazıyı da gönderiyorum. Amacım Afyon CHP’ye müdahale etmeniz içindir. Kişisel görüşüm eski milletvekillerinden gönderilecek vekiller grubu taraflar arasında bir konsensüs sağlamalıdır.Yoksa ufukta hiçte hoş şeyler görünmüyor. Dimyat’a pirince gidilirken evdeki bulguruda kaybedecekler diye endişeliyim. Edindiğim bilgiler göre; Hafize Özmen bu gün kalabalık bir kadın grubu ile parti binasında adaylığını açıklayacak.

FUTBOLCU DEĞİL DANSÖZ SANKİ!       

Türkiye’de futbol liglerinin çeşitli isimler halinde oynatılarak yaygın hale getirilmesi İllerin ötesinde ilçelere de bir hareketlilik bir heyecan getirdi.Özellikle Spor Toto Bal Ligi  neredeyse büyük kasabalara kadar girdi. Peki bunları nereden biliyoruz ? Afyon’umuza sezon öncesi hazırlıkları yapmak için gelen takımlardan biliyoruz.Araştırmalarıma göre Türkiye 1-2.3 ligi dışında 30 civarında ilçe takımı  Spor Toto Bal Ligi ön hazırlıkları için Afyon’a geldiler. Çoğunun adını yeni duyduk. Düşünün bir kere Bal liginde oynayan Siverek Spor sezon öncesi hazırlıklar için Afyon’a geliyor. Soruyoruz Siverek nere Afyon nere,neden Afyon’u tercih ettiniz ? diye. Bizler cevap olarak Afyon ülkemizin tanınmış bir şehri,havası şöyle suyu böyle gibi  okşayan cümleler beklerken aldığımız cevapla adeta şoke oluyoruz. Aldığımız cevap “ agam bizim oralarda saha sorunu vardır,duyduk ki Afyon’da böyle bir sorun yoktur bizde çıktık Afyon’a geldik dediler. İlave ettiler “ vallah sahalar çok gözeldir,ayrıca saha kirası ödemedik, önümüzdeki yılda Afyon’a gelerek” dediler.

OYNAYAN BİR GOLCÜ

Son takımı Ümraniyespor.  Bu yıl 1966 Kastamonuspor’da oynayacak olan Ömer Can ile birlikte Ümraniye spor’da oynamışlardır. Ömer Can  Kastamonuspor’a  giderken  Abdullah Halman Urfa’nın yolunu tutar ve Urfaspor ile  anlaşırlar. Ancak ne olduysa Halman Urfa’dan kaçar ve Afyon’da kampta olan İzmir’in köklü takımı Altay ile anlaşmak için ilimize gelir. Anlaşırda. Bu arada 1966 Kastamonuspor da sezon öncesi hazırlıklar için Afyon’da kamptadır.Kastamonuspor’ada bir golcü gereklidir. Kastamonuspor yöneticileri Halman ile görüşmek üzere Ömer Can’ı görevlendirirler. Kastamonu Abdullah Halma’a Altay’ın verdiği ücretin üzerinde bir rakam önerir ve “ bize gel “ der. Halman bu seferde Kastamonu ile anlaşır ve Kastamonu spor’a transfer olur. Kastamonu spor Abdullah Halman’ın 20 günde anlaştığı 3 ncü takımdır. Şimdi soruyorum bu adamın her yeri futbolcu olsa ne yazar ? Karekter ve kişilik yoksunu bu futbolcu oynadığı kulüplerde insanların yüzüne nasıl bakıyor  anlaşılır gibi değil.                                                   

YORUMLAR

  • 0 Yorum