phishing

Yoğun kar yağışı birçok ilde hayatı durduracak!

Yoğun kar yağışı birçok ilde hayatı durduracak!

Yoğun kar yağışı birçok ilde hayatı durduracak!
03 Aralık 2016 - 16:19

Yoğun kar yağışı birçok

ilde hayatı durduracak!

 

 

Meteoroloji uyardı: Bugünden itibaren Balkanlardan gelen kar yağışı tüm yurtta etkisini gösterecek. Kar yağışı Afyonkarahisar ve çevresinde çok yoğun olacak. Bir çok ilde kuvvetli kar yağışı ile hayat duracak

 

 

Meteorolojinin mgm.gov.tr sitesinde yayınlanan son hava durumu uyarısına göre balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Cuma günü Marmara'yı etkilemesi beklenen kar yağışı, hafta sonuyla birlikte İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Akdeniz'i etkisi altına alacak. Cumartesi gününden itibaren ise Afyonkarahisar’da kar yağışı başlayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, çok bulutlu havanın hüküm sürdüğü Trakya'da bugünden itibaren sağanakların etkili olacağı tahmin ediliyor. 6 Ocak cuma gününden itibaren ise balkanlardan gelen kar yağışı etkisini gösterecek. Kar yağışı çok yoğun olacak ve kısa sürede tüm yurdu etkisi altına alacak.

 

 

YOĞUN KAR ANADOLU’YU VURACAK

Meteorolojinin sitesinde yayınladığı uyarıya göre hafta sonu kar yağışı etki alanını genişleterek iç Anadolu’yu vuracak. Afyonkarahisar ve çevresi başta olmak üzere bir çok ilde kuvvetli kar yağışı ile hayat duracak. Meteorolojinin sitesinden verdiği tahmine göre 6 Ocak Cumartesi günü Marmara bölgesindeki illere ilaveten kar yağışının kuvvetli olacağı iller şunlar; Ankara, Eskişehir, Kütahya, Konya, Afyonkarahisar, Karaman, Isparta, Burdur, Uşak, Zonguldak, Bolu Düzce, Karabük ve Bartın. İç Anadolu bölgesindeki Kayseri, Nevşehir, Sivas ve Kırşehir illerinde de kar yağışı etkili olacak.

8 Ocak pazar günü ise balkanlar üzerinden gelen kar dalgası doğu anadolu bölgesini de etki alanına katacak. Pazar günü yurdun doğusundan batısına hemen her yerinde kar yağışı etkili olacak.

 

SICAKLIKLAR SERT ŞEKİLDE DÜŞECEK

Afyonkarahisar hava durumu tahminine göre yarından itibaren rüzgar ve hızlı sıcaklık düşüşleri ile yer yer yoğun olmak üzere kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor.

Balkanlar üzerinden gelen kuvvetli kar yağışı dondurucu soğukları da beraberinde getiriyor. Cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla, hafta sonu iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (8 ila 15 derece) azalacak.

Bugünden itibaren hava sıcaklığının 6 dereceye yükseleceği Afyonkarahisar’da cumartesi günü kar yağışının başlaması bekleniyor. Yağışın etkisiyle düşecek hava sıcaklıklarının pazar ve pazartesi günü en yüksek sıfırın altında 7 derece olacağı tahmin ediliyor. Gece sıcaklıklarının sıfırın altında 14 dereceye kadar ineceği Afyonkarahisar’da, soğuk havanın gelecek hafta sonunda kadar devam etmesi öngörülüyor.●Kurtuluş

YORUMLAR

  • 0 Yorum