phishing

Vali Mustafa Tutulmaz’ın Engelliler Haftası Mesajı

Vali Mustafa Tutulmaz’ın Engelliler Haftası Mesajı

Vali Mustafa Tutulmaz’ın Engelliler Haftası Mesajı
10 Mayıs 2020 - 17:34


 
Engelli vatandaşlarımızı anlamak, onların bu toplumun bir parçası olduğunu yeniden fark etmek ve bu konuda duyarlı olmak adına anlamlı bir haftaya girmiş bulunuyoruz.
 
Engelli- engelsiz tüm toplumun bütünleşmesi ve her bir bireyin karşılıklı saygı ve sevgi ortamında birbirlerini anlayarak yaşayabildiği bir Türkiye hepimizin temel arzusudur. Engelin türü ve derecesi ne olursa olsun,  engelli vatandaşlarımızın da diğer vatandaşlarımız gibi insan onuruna yakışır bir hayat sürdürmeleri hepimizin sorumluluğudur.  Geçmişte ötekileştirilen, yalnızlığa itilen ve kendi dünyalarında yaşam süren engelli bireylerimiz kendilerine sunulan imkanlar dahilinde bugün hemen hemen her alanda kendilerine yer bulmakta ve büyük işler başarmaktadırlar.
 
Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımlarını sağlamak ve geliştirmek adına her geçen gün yeni düzenlemeler ve çalışmalar yürütmektedir. Engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşama tam katılımını sağlamak, ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen kişiler olmalarına imkân vermek, önlerinde bulunan engel ve eşitsizlikleri ortadan kaldırmak ve engellilerimizin eğitimle, istihdamla üretken olmalarını sağlamak adına çalışmalar yürütülmektedir.
 
Geleceğe güvenle bakan bir toplumu inşa etmek, hiç kuşkusuz engelli ya da engelsiz ortak umut ve hedefleri paylaşarak birlik ve beraberliği sağlamaktan geçmektedir. Engelliler Haftasının zihinlerdeki engelleri kaldırmaya vesile olmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımızı saygı ve muhabbetle selamlıyorum.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum